XRCB participa en una conferència i un hackató a Àustria per impulsar els mitjans comunitaris europeus

JORNADES
Cartell Labs & Conference CBA

Del 23 al 28 de maig tot l’equip de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona (XRCB) s’ha traslladat fins a Linz (Àustria) per a participar durant una setmana en una sèrie d’actes i conferències organitzades pel Cultural Broadcasting Archive (CBA). L’esdeveniment, que porta per nomBuilding European Cultural Backbone’, pretén impulsar una base cultural comuna per als mitjans comunitaris europeus.

 

L’equip de la XRCB treballarà amb tota la comunitat en una hackathó, una trobada de programadors i thinkers que té com a objectiu el desenvolupament col·laboratiu enfocat al disseny de plataformes de codi lliure per a ràdio i podcasting.  I dissabte 28 de maig a les 15h, Efraín Foglia, fundador de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, i Antònia Folguera, co-coordinadora i fundadora de la XRCB, donaran una conferència sobre l’impacte sociocultural dels podcasts i les plataformes online centrades en les comunitats de pràctica (grups socials constituïts amb la finalitat de desenvolupar un coneixement, compartint aprenentatges sobre experiències pràctiques). Tots dos presentaran casos pràctics de la XRCB en el context de Barcelona i parlaran de la descentralització d'infraestructures obertes per a emissores de ràdio.

 

Què és el CBA?

L'Arxiu de Radiodifusió Cultural és una plataforma d’emissores de ràdio comunitàries a Europa. La seva infraestructura tècnica és independent i sense ànim de lucre. Promou la llibertat d'expressió, la diversitat de mitjans i la comunicació digital per a contribuir a la democratització del panorama dels mitjans digitals.

 

D’altra banda, el CBA és el proveïdor de podcasts més gran d'Àustria amb accés completament gratuït sobre una àmplia gamma de temes: des de minories ètniques fins a política i mitjans de comunicació, música, literatura, ciència, cultura o filosofia. 

 

Per a més informació: cba.media/labs-conference

 

XARXES RELACIONADES
PROJECTES RELACIONATS
ACCIONS RELACIONADES