Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Companyes

Joina

Música

Edat recomenada: Públic general

Ni d'homes, ni per a homes, ni masclista. La veu del rap pot ser tan dolça com la de Joina i tan reivindicativa com ho són les seves cançons: temes que parlen de l'empoderament de les dones, que es pronuncien contra l'assetjament sexual o denuncien la violència a què es veuen sotmeses. Temes en què Joina Canyet rapeja, però que tenen en les seves melodies ressons de jazz, flamenc, pop i clàssica. Perquè si les seves lletres parlen de Companyes, la seva música traspua una companyonia entre estils poc habitual als escenaris catalans.

Joina, piano i veu, cantant i compositora, explica que va compondre els vuit temes que integren el seu primer treball discogràfic durant una estada al barri de Saint-Denis de París, una zona on el hip-hop i el rap surten de moltes de les finestres. Allà, en un pis, acompanyada d’un piano, es va estrenar en la composició amb uns temes que reflecteixen quin era el seu moment personal llavors: si a Companyes parla de quin sentiment l’acompanyava com a creadora, a El món és seu, que va inspirar el seu primer videoclip, parla d’una experiència personal que va viure durant aquells dies.

“Quan escrivia una cançó, l’ensenyava a les meves companyes, en parlàvem, comentàvem les experiències personals en relació amb el contingut de la lletra i socialitzàvem malestars. D’aquestes trobades en sortien percepcions noves, matisos, que anàvem incorporant a la cançó. Al principi, tot això no tenia cap objectiu específic. Però després de rodar el videoclip d’El món és seu, que vam fer de manera col·laborativa amb un grup de noies, i després de tenir uns quants temes compostos, vaig pensar que seria bo fer un disc”, va explicar Joina en una entrevista.

JOINA - El món és seu (Videoclip Oficial)

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Joina Canyet (teclat i veu). Marina Tomás (guitarra i cors), Abril Saurí (bateria, percusió i cors), Ana Cruz (baix),  Maria Cruz (saxo i cors).

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots