Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Conseqüències

Cia Moveo

26/10/2018 - 19:00h

CC Urgell

Dansa

Durada: 35 minuts

Hi ha la mateixa distància entre veritat i mentida que entre realitat i ficció? Són oposats o, de tant en tant, flirtegen i s'acaben confonent en un terreny entremig, en un terreny de ningú que és una mica de tots? Pot allò que és visible convertir-se en invisible i allò que ningú veu ser-nos revelat? I quina és la distància entre espectador i actor? També es poden trobar? També poden acabar intercanviant els seus papers?

Dependència, suport, rebuig, atracció... Algú que cau i algú que l'agafa. Algú que s'apropa i un altre que s'aparta. Algú que es deixa anar i un altre que el troba o que en fuig o que l'acarona o que se'l mira o que, simplement, està. I tot a ritme ràpid, perquè qui no corre és que s'està quiet i qui s'està quiet no surt a la foto en aquesta societat que rendeix culte a la velocitat. I tot això en un espectacle que camina per aquest llindar, cada cop més estret, que separa la dansa contemporània del teatre, per acabar definint un territori compartit on només importa el moviment.

Teatre, acrobàcia, dansa, moviment... Llenguatges que s'acaben convertint en un únic idioma a la pista de Conseqüències, un espectacle pensat per ser representat tant al carrer com a sala, i que va guanyar el premi Moritz de la Fira de Tàrrega del 2017, un premi important perquè és el que concedeixen amb els seus vots els professionals acreditats. D’ençà que Conseqüències, setè espectacle de la companyia Moveo, es va estrenar a la Fira de Tàrrega del 2017, s’ha presentat en escenaris internacionals com els del Greenwich and Docklands Festival de Londres, el Sziget Festival d’Hongria o el Festival Spoffin als Països Baixos.

 

Cia Moveo - Conseqüències - Trailer

 

 

FITXA

Intèrprets: Agnès Jabbour, Xavi Palomino, Núria Planes, Pino Steiner i Adrià Viñas. Director: Stéphane Lévy. Producció executiva: Sophie Kasser. Distribució: Fani Benages. Producció: Moveo. Coproducció: Festival Fira Tàrrega – Festival Internacional do Teatro de Rua Imaginarius (Portugal). Amb el suport del CC Barceloneta i del Departament del Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT

“La compañía Moveo ha seducido con su sentido del humor y su estilo cercano, que rompe la distancia del que mira y el mirado” ROSA DÍEZ ELPERIODICO.COM

Cia Moveo

No volen il·lustrar amb el gest, però tampoc volen oblidar que el moviment ha d’explicar històries. Amb aquesta intenció i la voluntat de fusionar diferents disciplines als espectacles, la companyia Moveo va néixer ara ja fa més d’una dècada, l’any 2005, de la mà de tres artistes, tots tres diplomats en la International School of Corporeal Mime de Londres, que feia anys que treballaven junts i recorrien escenaris plegats: Sophie Kasser, Stéphane Lévy i Olivier Décriaud.

El seu primer espectacle, Marelle, es va estrenar l’any 2005. Després n’han arribat sis més: Réquiem, Soñar el río hasta el mar, Ara!, ¿Dónde estoy cuando soy dos?, Tu vas tomber i Conseqüències. I amb aquests treballs han guanyat, a més del premi Moritz de la Fira de Tàrrega 2017 per a la seva última aposta, guardons a diverses fires nacionals i internacionals.

En paral·lel a la companyia, Sophie Kasser, Stéphane Lévy i Olivier Décriaud van crear, també a Barcelona, un centre de formació pel qual ja han passat més de 600 professionals de mig centenar de països. La companyia Moveo es nodreix de la tasca d’investigació sobre el teatre físic que es desenvolupa al centre.

“Ens agrada parlar de coses quotidianes de manera no quotidiana. Això ho reivindiquem, ens dediquem a parlar de temes senzills i ordinaris d’una manera extraordinària”, van explicar els fundadors de Moveo en una entrevista a Recomana.cat. I això és el que porten fent des de fa més d’una dècada.

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots

Notícies relacionades

La grandesa de les petites 'Conseqüències'

Notícies - 15/12/2018

La companyia Moveo s'acomiada del circuit des de l'escenari del Parc Sandaru

Dansa

"És important apropar el treball artístic a la vida quotidiana"

Notícies - 03/10/2018

La companyia Moveo presenta 'Conseqüències' en tres escenaris del circuit

Dansa