Barcelona Cultura

Febrer - Abril

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

L'Endrapasomnis

Espectacle cancel·lat
Teatre al detall

18/10/2019 - 18:30h

CC Baró de Viver

Teatre

Durada: 60 minuts

Edat recomenada: Públic familiar

Ser princesa en un país de somni i no poder somiar perquè els malsons et desperten. Nit rere nit, rere nit, rere nit... Ser rei i somiar que la teva filla dorm. I que et deixa dormir. I que somia. I que et deixa somiar.

Al país de la Bona Son tothom dorm excepte la filla del rei. Dorm i somia. Somia i dorm. Però la filla del rei no pot dormir, perquè els seus somnis són malsons. I el rei no sap què fer per calmar la princesa Dormissona. I busca remeis i no els troba. I emprèn un viatge, lluny, molt lluny, per trobar el secret que podrà guarir-la. I topa amb l’Endrapasomnis. ¿potser ell tindrà la solució per guarir a la petita princesa.?.. i així, al país de la Bona Son tothom tornaria a dormir... I a somiar.

Son i insomni, somnis i malsons, cara i creu de les nits de molts infants i molts pares, són els protagonistes de l’adaptació a l’escenari d’aquest conte que l’autor alemany Michael Ende va publicar el 1978 entre les dues seves obres més conegudes: Momo (1973) i La història interminable (1979). El treball de dramatúrgia que Jordi Palet ha fet per a la companyia Teatre al Detall parteix d’aquesta narració amb format de conte clàssic per volar lliure i agafar volada poètica en una escenografia en què tot no és només el que sembla.

L’Endrapasomnis de Teatre al Detall combina, en la seva posada en escena, actors i titelles i la música del grup La Tresca i la Verdesca en un espectacle que va guanyar el Premi de la Crítica al Millor Espectacle Familiar l’any 2014 i va ser finalista al premi Enderrock al Millor Disc de Música Infantil i Familiar.

 

L'ENDRAPASOMNIS Teatre al detall i La Tresca i la Verdesca

 

LA CRÍTICA HA ESCRIT:

“L’Endrapasomnis és un d’aquells bons espectacles que flueixen a bon ritme i van adquirint cos i ànima a mesura que avança.” (IOLANDA G. MADARIAGA, RECOMANA.CAT)

“És un petit privilegi. Un joc. Un poema. Un viatge iniciàtic. Una radiografia de les pors dels pares (el dels malsons dels fills) que es resol amb un joc musical que, ja per sí sol, és una meravella.” (JORDI BORDES, RECOMANA.CAT)

“L’adaptació que Jordi Palet ha fet d’aquest conte de Michael Ende per a la companyia de Teatre al Detall té l’encert de fer una relectura de l’original per acabar elaborant un guió propi, molt poètic, molt teatral, amb tocs de gènere fantàstic, amb afegits d’humor, sense desvirtuar la intenció de l’autor i mantenint els personatges principals en un joc de teatre dins el teatre.” (ANDREU SOTORRA)

FITXA ARTÍSTICA

Autor: Jordi Palet (inspirat en el conte L’Endrapasomnis” de Michael Ende © Editorial Joventut) Direcció i coreografia: Joan Maria Segura Bernadas. Actors: Xavi Idàñez i Txell Botey. Música: La Tresca i la Verdesca: Jordi López, Toni López i Claudi Llobet. Disseny escenografia: Xavi Idàñez. Construció escenografia: Fortià Coromina. Vestuari i atrezzo: Víctor Peralta. Il·luminació: Yuri Plana. Titelles: Txell Botey. Diapositives: Sergi Cugat. Producció: Teatre al detall

Compartir

Altres esdeveniments:

Veure tots