Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Propera temporada tardor 2024

Loscorderos.sc & Za!

Dansa

Loscorderos.sc són un petit ramat (només dos: David Climent i Pablo Molinero) que des del 2003 fusionen teatre i dansa en un llenguatge que els fa clarament identificables: ells el descriuen com a “teatre bastard”, definit per la llibertat que assoleixen les seves creacions. La companyia, que aquest any ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre, ha aplicat aquesta manera de fer a tots els seus espectacles des que es van presentar amb Crónica de José Agarrotado; després han arribat Shakespeare Meeting-point, El hombre visible, Tocamos a dos balas por cabeza, ULTRAinocencia o La Banda de la fi del món.

Els Za!, que també són només dos (Spazzfrica Ehd i Papa duPau), s’autoproclamen “orquestra transoceànica i primitivament futurística”, títol que defensen amb unes composicions musicals igualment sorprenents perquè barregen “jazz afrocubà amb post-rock, dancehall jamaicà amb grunge, electrònica de festa rave amb noise industrial, melodies balineses amb Black Sabbath o krautrock amb música clàssica contemporània”. Els Za! també han estat guanyadors del Premi Ciutat de Barcelona de música a l’edició 2015.

Aquests dos universos van coincidir el 2012, gràcies a la iniciativa de l’Institut Ramon Llull i el Mercat de les Flors que els van convidar a treballar plegats. D’aquella primera col·laboració va sorgir Es perimental. Afortunadament, es van quedar amb ganes de repetir. I ja són aquí!

 

Compartir