Barcelona Cultura

Tornem al febrer

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Marc Martínez

Teatre

Alguns encara li diuen el mataiaies perquè el recorden com l'assassí de Nit i dia, sèrie amb què va triomfar recentment a TV3. Però el passat de Marc Martínez (Barcelona, 1966) amaga camins de moltes direccions i, també, algunes dreceres.

Sabíeu que va tocar amb el seu grup al Palau Sant Jordi com a teloner en un concert de Jarabe de Palo i de Pedro Guerra? Sabíeu que té dos discos publicats?

Al passat de Marc Martínez s'oculta una guitarra, una mica de rumba i unes quantes gotes de rock, encara que no va ser aquest el camí que el va portar cap a la fama. En canvi, com a actor el seu èxit va ser rotund des dels seus inicis, a finals de la dècada dels 80. I ho va aconseguir tant al cinema (des del seu debut amb El complot dels anells o la seva participació a Terra i llibertat, de Ken Loach), com a la televisió (primer, presentant concursos i, més endavant, a sèries com Estació d'enllaç) o al teatre: el seu primer paper va ser a Tira't de la moto (1988). Però molts encara el recorden per la seva participació a Tot esperant Godot, al Teatre Lliure, sota direcció de Lluís Pasqual (li va reportar un Max com a actor secundari) o per les seves col·laboracions amb Mario Gas a Golfus de Roma, Martes de Carnaval, El criat o The full monty.

Però Marc Martínez és d'esperit inquiet i també va haver de provar com li anava si no pujava a l'escenari, si feia de director: i de nou, van arribar els aplaudiments, i amb projectes tan diferents com Super Rawal o Conillet, en què ha dirigit Clara Segura.

Ara, a Mal Martínez, humor i hòsties, recupera la seva faceta més musical, però també la més gamberra.

Compartir