Barcelona Cultura

El circuit cultural als barris de tots els districtes de Barcelona. Entrada gratuïta

Febrer - Abril 2024

Marc Martínez

Teatre

Alguns encara li diuen el mataiaies perquè el recorden com l'assassí de Nit i dia, sèrie amb què va triomfar recentment a TV3. Però el passat de Marc Martínez (Barcelona, 1966) amaga camins de moltes direccions i, també, algunes dreceres.

Sabíeu que va tocar amb el seu grup al Palau Sant Jordi com a teloner en un concert de Jarabe de Palo i de Pedro Guerra? Sabíeu que té dos discos publicats?

Al passat de Marc Martínez s'oculta una guitarra, una mica de rumba i unes quantes gotes de rock, encara que no va ser aquest el camí que el va portar cap a la fama. En canvi, com a actor el seu èxit va ser rotund des dels seus inicis, a finals de la dècada dels 80. I ho va aconseguir tant al cinema (des del seu debut amb El complot dels anells o la seva participació a Terra i llibertat, de Ken Loach), com a la televisió (primer, presentant concursos i, més endavant, a sèries com Estació d'enllaç) o al teatre: el seu primer paper va ser a Tira't de la moto (1988). Però molts encara el recorden per la seva participació a Tot esperant Godot, al Teatre Lliure, sota direcció de Lluís Pasqual (li va reportar un Max com a actor secundari) o per les seves col·laboracions amb Mario Gas a Golfus de Roma, Martes de Carnaval, El criat o The full monty.

Però Marc Martínez és d'esperit inquiet i també va haver de provar com li anava si no pujava a l'escenari, si feia de director: i de nou, van arribar els aplaudiments, i amb projectes tan diferents com Super Rawal o Conillet, en què ha dirigit Clara Segura.

Ara, a Mal Martínez, humor i hòsties, recupera la seva faceta més musical, però també la més gamberra.

Compartir