Parque de Can Rigal

Para evitar la propagación de la COVID-19, queda prohibido temporalmente acceder a los parques y utilizar los juegos infantiles entre las 20.00 y las 7.00 h.

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h

El parc de Can Rigal és una gran àrea verda d’àmbit metropolità amb equipaments i zones de lleure, amb una plaça vestíbul, i disposa d'una guingueta amb serveis públics, àrees de jocs infantils i àrea d'esbarjo de gossos.

El parque metropolitano de Can Rigal ayuda a consolidar un área entre Barcelona y L’Hospitalet de Llobregat. De grandes dimensiones, dispone de zona de bosque mediterráneo y amplios espacios de ocio arbolados. El parque incorpora propuestas del vecindario gracias a la participación activa del movimiento asociativo del entorno.

Biodiversidad

Es tracta d’un parc obert d’ús públic amb un eix principal nord-sud que connecta els municipis de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat i que dóna lloc a dues zones diferenciades. D’una banda, una zona de bosc mediterrani amb pins i alzines, que potencia el valor paisatgístic de Collserola. De l’altra, un gran prat amb plataformes i plantacions geomètriques d’arbrat caducifoli on també hi ha les zones de jocs infantils.

El camí central es descompon donant lloc a àrees de descans i parterres geomètrics d’arbustives i herbàcies, que actuen com a filtre entre les dues zones. L’accent de color es va alternant al llarg del passeig amb el relleu de la floració de les espècies seleccionades al llarg de l’any.

Les pèrgoles i els pòrtics, amb plantació d’enfiladisses i plaques fotovoltaiques, potencien el caràcter d’eix central i creen zones d’ombra i color, alhora que alimenten la il·luminació del parc. Aquests elements conjuntament amb la col·lecció de bàculs, donen una imatge orgànica i arbòria.

La topografia és una gran estora de pendents suaus fins al talús del límit de la banda Besòs, que donen lloc a recorreguts adaptats i respecten el criteri de transparència visual en tot el parc.

Paisajismo y diseño

El parc de Can Rigal incorpora criteris ambientals i de sostenibilitat, especialment pel que fa a la vegetació i a l’ús de l’aigua, així com respecte de l’ús de materials reciclats i la regulació de l’enllumenat, ja que l’electricitat es genera amb plaques fotovoltaiques.

L’aigua de la pluja es recull superficialment, es canalitza a través d’un sistema de conduccions de drenatge i graves i es retorna per capil·laritat a l’estrat vegetal, ja que infiltrar-la podria desestabilitzar el terreny de reblert; alhora s’evita la saturació de la xarxa de clavegueram. Per al reg directe, s’ha canalitzat l’aigua d’una mina que hi ha a l’Hospitalet.

Traductor de google :
Dirección:
Av Albert Bastardas, 23
Distrito:
Les Corts
Barrio:
la Maternitat i Sant Ramon
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Secciones de este equipamiento

Dirección
Av Albert Bastardas, 23

Comparte este contenido