Parque de los Auditoris

Para evitar la propagación de la COVID-19, queda prohibido temporalmente acceder a los parques y utilizar los juegos infantiles entre las 20.00 y las 7.00 h.

Volver

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h

Es un gran espacio multifuncional con auditorios al aire libre, entre la explanada del edificio del Fòrum y el mar.

Es un gran espacio multifuncional, con auditorios al aire libre donde habitualmente se celebran una gran variedad de acontecimientos y lugares para pasear, y que conecta directamente con un espacio dedicado al baño.

Se extiende entre la explanada del edificio del Fòrum, junto a Sant Adrià de Besòs, y el mar. Las diferentes zonas del parque de los Auditoris se comunican mediante rampas diagonales, inspiradas en las cintas transportadoras de los aeropuertos, que permiten una transición suave entre niveles.

Historia

El parc dels Auditoris forma part de la reordenació urbanística del front litoral del Besòs, situat a la desembocadura del riu, que es va dur a terme amb motiu del Fòrum Mundial de les Cultures Barcelona 2004. Aquest esdeveniment va tenir com a principal objectiu la reflexió i el diàleg al voltant de la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i la pau. La nova urbanització va permetre recuperar una gran extensió del front litoral situada entre els termes municipals de Barcelona i Sant Adrià de Besòs, en benefici de la ciutadania.

Biodiversidad

La vegetació està formada sobretot per canyissars, gramínies i praderies que s’amaguen rere les dunes, on s’enfilen pels seus lloms. Quant als arbres, els més abundants són les moreres i les grevilleas. També hi ha uns quants exemplars de llorer de l’Índia.

Paisajismo y diseño

Cinc grans dunes artificials ordenen i distribueixen els diferents espais del parc.  Les dunes estan cobertes de vegetació i, en bona part, també per les peces de formigó en forma de mitja lluna i de tons rosats que pavimenten els camins del parc, la qual cosa permet crear una continuïtat molt ornamental entre l’espai pla i el que fa pendent.

Arte y arquitectura

Des de la plaça del Fòrum, en endinsar-nos-hi trobem una graderia que s’enfila a l’esquerra pel pendent. És l’Auditori de Mar, o popularment conegut també com “auditori petit”, amb capacitat per a 3.500 persones. Just a l’altre extrem del parc s’obre una immensa esplanada on també s’eleva una graderia, molt més gran que la primera. És el Gran Auditori, amb capacitat per a 8.500 persones.

Al darrere de l’extrem del Gran Auditori més proper al mar s’eleva un dels símbols del Fòrum Barcelona 2004: l’enorme pèrgola fotovoltaica de 4.000 m 2 de superfície, formada per 2.688 panells solars.

El parc dels Auditoris connecta directament amb la zona de banys del Fòrum. Es tracta d’un nou concepte de platja, sense sorra, amb dues zones controlades i poc profundes. S’hi accedeix a través d’escalinates i rampes.

Traductor de google :
Dirección:
Pl Fòrum, 1
Distrito:
Sant Martí
Barrio:
el Besòs i el Maresme
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Otros

Gestionado por:
Barcelona de Serveis Municipals.
Dirección
Pl Fòrum, 1

Comparte este contenido