Jardines de la Maternitat

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit temporalment accedir als parcs i utilitzar els jocs infantils entre les 20.00 i les 7.00 h.

Volver

  • None
  • None
  • None
  • None
  • None

Per evitar la propagació de la covid-19, queda prohibit accedir als parcs i jocs infantils a partir de les 20.00 h

Els jardins constitueixen un espai on el visitant pot gaudir de l'ambient de tranquil·litat pel qual van ser creats: fer més agradable un complex assistencial construït a finals del segle XIX. Les grans àrees de gespa uneixen harmònicament pavellons i accessos al recinte.


Si contemplamos la perspectiva de los jardines desde arriba, las superficies verdes de césped dan una sensación de gran amplitud. El espacio se organiza siguiendo un eje longitudinal que, bajando por la avenida de Joan XXIII, conecta la avenida Diagonal con la Travessera de les Corts.

Historia

Aquest va ser el motiu pel qual, entre els anys 1889 i 1898, la Diputació de Barcelona va iniciar la creació de la Casa Provincial de Maternitat i Expòsits, de caràcter benèfic.
A causa de la destinació assistencial per la qual es va construir el complex i la seva amplitud, els jardins van ser dissenyats perquè poguessin tenir entitat pròpia, tot esponjant l’espai que ocupen els pavellons i fent més agradable tant el repòs de les persones usuàries, com els desplaçaments dins el recinte i entre els diferents edificis.

Biodiversidad

Molts dels grans arbres esparsos que trobem en els amplis parterres de gespa tenen una floració espectacular, com els arbres de l’amor, amb les seves abundants i petites flors d’un color rosat intens, que apareixen a principis de primavera, o les pruneres vermelles, amb les fulles de color vermell porpra.

Als jardins hi ha 40 espècies diferents d’arbres com ara eucaliptus, moreres, oliveres, pebrers bords, xiprers i enormes pins de diferents espècies, acàcies, tipuanes, sòfores, castanyers bords, desmais, figueres, bellaombres o pollancres.
Destaquen les altíssimes palmeres datileres i de les Canàries i tres magnòlies d’una mida més que excepcional, sobretot una d’elles, gegantina, probablement la més gran de Barcelona, amb més de 12 m d’alçària i una amplada que supera amb escreix els 15 m.

Arte y arquitectura

Construït a la finca de Can Cavaller, el projecte inicial de l’estructura del recinte i dels pavellons -la majoria modernistes- es va encarregar a Camil Oliveres i Cansaran, aleshores arquitecte de la Diputació, que va distribuir els edificis de manera independent pel recinte, seguint els cànons sanitaris més avançats d’aquella època. Després de la seva mort, el projecte el van continuar altres arquitectes.

Els pavellons de la lactància i de l’Ave Maria, situats a prop de l’entrada de la travessera de les Corts, són obra d’Oliveres. Josep Obrí i Cansaran continuà els treballs amb la construcció del pavelló Prat de la Riba. L’any 1924, Joan Rubió i Bellver i Josep Goday i Casals van fer el Pavelló Rosa i Goday, el Pavelló Blau. A finals dels anys 50, Manuel Baldrich i Tubau va construir el pavelló Cambó. Actualment, els edificis acullen l’IES Les Corts, l’emissora COM Ràdio i dependències de la Diputació i de la Universitat de Barcelona.

Traductor de google :
Dirección:
Trav Corts, 159
Distrito:
Les Corts
Barrio:
la Maternitat i Sant Ramon
Ciudad:
Barcelona
Titularitat:
Centro público

Horarios

Dirección
Trav Corts, 159

Comparte este contenido