Procés // Exposem una expo

Activitat vinculada a 'Trencar una nou'
14 desembre, 2022 - 13:00

Expliquem una expo.JPG

La Trama. Institut Puigvert i Fabra i Coats: Centre d'Art
Exposem una expo

Expliquem una expo.JPG

La Trama. Institut Puigvert i Fabra i Coats: Centre d'Art
Exposem una expo

Expliquem una expo

La Trama. Institut Puigvert i Fabra i Coats: Centre d'Art
Expliquem una expo

Explicar una expo.JPG

La Trama. Institut Puigvert i Fabra i Coats: Centre d'Art
Explicar una expo

Procés

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Puigvert que fan l'itinerari humanístic-social participen en aquest taller que es fonamenta en les possibilitats narratives d’una exposició d’art contemporani, convertint-los en una veu legitimada per a descriure-la i per a fer l’acompanyament als visitants. A partir de l’observació de l’exposició i de la posada en comú de lectures compartides, l’alumnat esdevindrà una figura mediadora que idearà, redactarà i realitzarà una visita comentada oberta al públic.

L’objectiu de l'activitat és trencar prejudicis sobre l’art contemporani i estimular l’experiència sensible, l’autonomia i l’anàlisi crítica dels joves que participin de l’activitat. Des de la ironia i la senzillesa aparent d’obres conceptuals, i connectada amb llenguatges i formats que els joves identifiquen -com el cinematogràfic-, 'Trencar una nou' els proposa que s’alliberin d’una mirada passiva i compulsiva. És un desafiament en el seu paper com a espectadors. Mirar, estranyar-se, elucubrar i compartir impressions serà part d’un procés d’aprenentatge obert i participatiu. 

Què representa allò que veuen? S'assembla a la realitat? Ens adonarem que, més que grans certeses amagades, les obres desvetllen interrogants nous. Els nois i les noies seran conscients que hi ha molts punts de vista i moltes capes de significat en les imatges: l’obra en sí, l'artista, el bagatge de cada espectador, el context on se situa l'obra, etc.I aquest aprenentatge és fonamental a l’hora de construir un relat sobre l’exposició. Com l’explicarem? Com traslladem les nostres percepcions i reflexions a una dimensió comunicativa, interactuant amb els visitants?

Participants: alumnes 4t ESO de l'Institut Puigvert​

Dates de realització: de setembre a desembre del 2022

Presentació pública: 14/12 visita conjunta a Fabra i Coats: Centre d'Art

Programació