Activitats

​​La Trama: Cultura, educació i territori

La Trama és un programa a cura de Transductores que posa en diàleg les exposicions i les activitats de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona amb les comunitats educatives, els col·lectius i les entitats del teixit associatiu i comunitari dels barris del seu voltant, així com les xarxes de la ciutat que hi estan connectades. Ho fa a través de tres línies de recerca i creació en les quals s’articulen diferents accions i processos que exploren els drets culturals i el dret a la ciutat. 


“El cub blanc en entredit”
Accions i processos per assajar altres maneres d’estar en un centre d’art i de compartir una exposició. Les propostes repensen el cànon artístic i obren vincles amb el context. També s’experimenten diferents perspectives crítiques envers la jerarquia i els valors als quals va associada la institució artística, prenent com a punt de partida la programació mateixa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació.
 
“Colar-se al Centre d’Art”
Accions i processos per abordar les preguntes i interessos dels barris i col·lectius pròxims a Fabra i Coats, a través de metodologies artístiques. Aquesta línia de treball fa parlar de tu a tu les recerques i propostes estètiques d’aquests col·lectius amb les de la programació del centre, com una forma d’interpel·lació mútua i intercanvi. 
 
“Narratives situades”
Accions i processos amb què explorar possibles relats sobre Fabra i Coats i els objectes que l’habiten. Les iniciatives artístiques que es proposen són experimentals i situades, s’apropen al centre d’art pensant-lo més enllà de la idea de contenidor cultural, des de les mirades i les memòries que el conformen en el seu dia a dia.​

​​

Anteriors