Publicació

La Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani obre un canal d'Instagram

Segueix-nos a Instagram: @fabraicoats.centredart

'La primera pedra', Jordi Mitjà

'La primera pedra', Jordi Mitjà
'La primera pedra', Jordi Mitjà

La Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani estrena canal d'Instagram. En aquest nou perfil hi trobareu contingut ampliat al voltant de les exposicions i activitats del Centre d'Art, entrevistes amb artistes, l'agenda més immediata i també mirades a les exposicions passades.

Aquest nou perfil també vol ser un nou canal de comunicació entre el centre, els i les artistes i el públic donant continuïtat als continguts de les exposicions més enllà de la sala, generant propostes participatives i visibilitzant els processos de construcció dels projectes (expositius, però també dels programes públics i les publicacions). El nou canal té també l'objectiu de fer més porosa la institució i promoure la formació de l’esperit crític, així com l’intercanvi en les arts i el pensament contemporanis, creant espais de participació per a tots els públics. Feu-nos preguntes, proposeu-nos millores, exposeu opinions. Les recollirem i mirarem de donar-ne resposta. 

L'any 2020, la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, va inaugurar un nou espai i una nova etapa en la qual es proposava anar més enllà d'omplir d'obres i de noms l'espai expositiu, per explorar la relació entre institució, programació i visitant, entenent que es tracta d’una relació dinàmica i canviant. Actualment, al març de 2023, ens trobem en una nova etapa de canvi –en aquest cas físic, una mudança– que ens conduirà a un nou espai. On fins ara hi ha hagut el Centre d'Art hi haurà l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu, i el Centre d'Art es trasllada a una altra part del recinte Fabra i Coats, que ara està en obres. En aquest moment d'impasse, reflexionem sobre la incomoditat (de les obres, de l'art, de la mirada) a partir de tres instal·lacions de Laura Llaneli, Mireia c. Saladrigues i Anna Dot agrupades dins del cicle 'Incòmodes'. Aquesta etapa de trasbals suposa també un moment de pausa, i per tant una bona ocasió per encetar un projecte com el nou canal d'Instagram que anunciem. 

Fa dos anys, 'La primera pedra' de Jordi Mitjà posava un fonament físic i simbòlic a l'inici d'una nova etapa. Hem volgut fer servir la mateixa pedra (o la imatge de la pedra, que apuntaria Magritte) per obrir aquesta nova finestra digital. Obriu-la i aboqueu-vos-hi. Esperem que gaudiu del que hi ha dins (o fora). 

 

 

Programació