Procés // Celleres

1 setembre, 2021 - 10:00 a 20 octubre, 2021 - 15:00

Un procés de La Trama, el programa de cultura, educació i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació, a cura de Transductores, amb els estudiants de segon de batxillerat de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Llotja i l’acompanyament del dissenyador Joan Escofet.

La proposta sorgeix de la reflexió sobre l’arxiu i els moviments alternatius que fan Julia Ramírez-Blanco i Paula García-Masedo a l’exposició La transformació sensible, i es trasllada als moviments dels barris del voltant de la Fabra i Coats a partir d’experiències que treballen amb el collage i la recopilació d’imatges en les quals ha participat Joan Escofet. 

Al llarg de quatre sessions, les alumnes de Llotja treballaran tant l’assemblatge com la deriva com a eines de recerca per al disseny. Coneixeran iniciatives com la de la xarxa digital Indymedia o el projecte Repensar Bon Pastor, i elles mateixes experimentaran amb aquestes eines i es plantejaran preguntes com: de quina manera podem crear imatges des dels barris? Com podem treballar el disseny posant el pes en el context i les comunitats que l’habiten? Quins poden ser canals de comunicació menys institucionalitzats? 

L’acció final serà la mostra d’una instal·lació en format vídeo que es podrà veure el dimecres 20 d’octubre, a les 13 hores, a la planta baixa del Centre d’Art.

 

Programació