Exposició

The search for (modern) pleasure

MIRA Festival
8 novembre, 2018 a 16 desembre, 2018

The search for (modern) pleasure

Un projecte de MIRA Digital Arts Festival

BROOKE CANDY, CARLOS SÁEZ, CLAIRE TOLAN, ESMAY WAGEMANS, FAITH HOLLAND, FIELD, FILIP CUSTIC, KEIKEN COLLECTIVE + NATI CERUTTI, KRISTEN LEPORE, MARÍA ROY, MARIE MUNK + STINE DEJA, VIRGEN MARÍA.

Plaer
1. s. m. Sensació de gust intensa i profunda
2. Cosa que diverteix o produeix alegria
3. Sensació agradable produïda per alguna cosa
4. Cosa que produeix satisfacció o sensació agradable sense cap impediment

El plaer pot ser definit com una sensació o un sentiment positiu, agradable o fins i tot eufòric, que s'experimenta en satisfer una necessitat o aconseguir un objectiu. L'era digital ha generat una nova forma i gamma de plaers sensorials i simulats i la possibilitat de gaudir-ne mitjançant diferents plataformes de manera immediata.

El concepte de l'hedonisme, la recerca del plaer com a màxima finalitat de l'existència humana, i la seva relació amb el món tecnològic i digital és una reflexió que ocupa avui un lloc significatiu en les pràctiques artístiques contemporànies. De quina manera la digitalització ha facilitat una major i més immediata connexió amb l'hedonisme, i com les pràctiques artístiques contemporànies aconsegueixen simular i generar discursos que evoquen aquesta recerca natural per la sensació de plaer? Quant depenem de la digitalització per evocar sensacions plaents, i com la pràctica i metodologia artística es modela en aquesta mateixa directriu?

En la seva vuitena edició, el MIRA Digital Arts Festival presenta una nova proposta expositiva al Centre d’Art Contemporani de Barcelona - Fabra i Coats. “THE SEARCH FOR (modern) PLEASURE” és una mostra que indaga sobre la noció del plaer dins de l'era digital i s'endinsa en l'art com a catalitzador d'experiències, emocions, sensacions i estímuls que evoquen i promouen una visió hedonista de la condició humana.

L’exposició recull l'obra de diferents artistes i col·lectius internacionals que exploren la metodologia de la creació artística com un procés que depèn de la digitalització i tecnologització de la vida quotidiana i persegueixen, amb mirada crítica, la recerca del plaer visual, sensorial i experiencial.

El concepte artístic d'aquesta edició de MIRA Digital Arts Festival, que promou i apropa la unió entre art i tecnologia, ha volgut explorar el plaer com a mitjà d'expressió artística. La programació del festival s’aproxima als nous posicionaments de l'art al voltant de l’hedonisme, i tant la campanya gràfica, com l’exposició aborden i recullen una mostra d'aquestes possibilitats.

Programació