'SEQÜÈNCIA #1' - Una mica de plaer- Lorea Alfaro – Conferència performativa

amb Lorea Alfaro
dimarts, 7 març, 2023

Pòdcast

Miraré de posar en comú el que implica, per a mi, treballar amb imatges, tenint en compte: Charlotte. Grey. Rocks. (2015), certa resistència a la interpretació i una mica de plaer. 

*una mica de plaer es va realitzar expressament per a SEQÜÈNCIA #1. Des de l'inici fins al final de la conferència es va projectar el vídeo Charlotte. Grey. Rocks. Lorea Alfaro es va col·locar de cara a l'audiència, asseguda en una taula amb un ordinador des del qual llegia el text. Darrere de l'artista hi havia la paret on es va projectar el vídeo que desbordava el mur. En dos moments es van superposar el videoclip “Un, dos, tres, orgasme” de Chico i Chica i un videolyric de “I think”, subtitulada a l'espanyol, de Tyler The Creator.

Lorea Alfaro és artista. L’any 2014 va engegar LA. Una marca hueca, LA (3l3a), com a manera de crear un entorn protegit per tal de generar imatge. El seu treball es caracteritza pel fet de deixar aparèixer una bellesa tranquil·la, nua i directa. Alguns dels seus projectes recents són 'do mess with me', a Artium (Vitòria, 2021); NLB, al Museo de Navarra (Pamplona, 2021); 'No lo banalices', a la galeria CarrerasMugica (Bilbao, 2018); '<3 S P S <3', a Tabakalera (Sant Sebastià, 2017); 'Tú', a la Fundación Museo Jorge Oteiza (Alzuza, 2017); o els treballs en col·laboració amb l'artista Jon Otamendi: '2020', en la Fundació Joan Miró (Barcelona, 2021); 'Ven a mi car'a, a la galeria CarrerasMugica (Bilbao, 2020); i 'El mundo o nada', a la galeria Moisés Pérez de Albéniz (Madrid, 2017).

SEQÜÈNCIA és un cicle d'activitats vinculat a la programació de Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani de Barcelona. SEQÜÈNCIA #1 va proposar un marc de treball per aprofundir en el particular vincle performatiu entre cossos i imatges.