Exposició

YOUR PHONE IS A COP

18 gener, 2019 a 17 març, 2019

​Dates: del 18 de gener al 17 de març de 2019
Inauguració: dijous 17 de gener de 2019, 19 h (amb concert a càrrec de Raül Refree i Isaki Lacuesta)
​Lloc: Planta 1​​

Your Phone is a Cop és un projecte conjunt del músic Raül Refree i el cineasta Isaki Lacuesta. El punt de partida és el concert que Refree va fer al Sónar 2018, on el director de La leyenda del tiempo o Los pasos dobles va ser l’encarregat d’il·lustrar la part sonora amb imatges. Tots dos havien treballat prèviament en la banda sonora de la nova pel·lícula de Lacuesta, Entre dos aguas. El director també ha realitzat alguns videoclips de Refree.  

Ara es retroben per donar forma a aquest projecte multidisciplinari que gira al voltant del control al qual estem sotmesos com a societat d’una manera oculta, no explícita. Sense voler fer un pamflet ni una denúncia explícita, el que pretén aquesta proposta artística és posar sobre la taula una temàtica que sovint es dissimula sota les dinàmiques addictives de les xarxes socials i la falsa llibertat que atorga internet al conjunt de la població. 

El projecte expositiu consisteix en una instal·lació interactiva, en la qual els usuaris poden interpretar, recrear, fer i desfer sons i imatges de l’espectacle concebut per al Sónar per Refree i Lacuesta. La instal·lació és integrada per diversos ordinadors equipats amb un programari ideat expressament.

El programari (d’ús molt intuïtiu) permet a l’usuari interpretar, en primera instància, música a partir de samplers escollits i desenvolupats per a aquesta obra, de manera que s’activarà la projecció seqüencial d’imatges en un multipantalla que envoltarà els usuaris i espectadors, als quals es convida a compondre imatges i editar sons en viu i en directe, com a músics i videojòqueis alhora. La instal·lació permet assimilar continguts de gran rellevància, al mateix temps que es juga i es creen continguts audiovisuals. 

En un segon espai es projecta, en una pantalla, el directe en el marc del festival Sónar 2018. No es tracta d’un vídeo del concert, sinó d’una projecció de les imatges del directe i la música que es va crear al moment.

Visites guiades tots els dissabtes a les 18 h i els diumenges a les 12.30 h.

Entrada gratuïta.

Amb la col·laboració de Zentralmedia, Eve Audio, BITBEAT i Ableton.

Projecte expositiu realitzat en col·laboració amb Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona.​

PDF icon YourPhoneisaCop_CAT.pdf

Programació