25è Memorial Internacional de la Sida

El Memorial se celebra en record dels més de 30 milions de persones mortes a causa de la sida en tot el món.

01/06/2018 10:17 h

barcelona.cat

La Tinenta d’Alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz i la Comissionada de Salut, Gemma Tarafa, van participar el passat dia 26 de maig a la celebració de la 25a edició del Memorial Internacional de la Sida que el Projecte dels Noms-Hispanosida organitza cada any al Memorial Permanent de la Sida al Jardí d’Aclimatació de Montjuïc.

L’acte té com a objectiu fomentar la sensibilització, la solidaritat i el suport a les persones que viuen amb VIH-Sida. Van tenir lloc diverses actuacions, es va llegir el poema “Parlem de tu”, es va fer la lectura dels Noms i es va realitzar l’ofrena floral per part d’entitats i institucions.

L’Ajuntament de Barcelona lidera l’Estratègia compartida de Salut Sexual i Reproductiva formada conjuntament per institucions, entitats, associacions i societats científiques que intervenen en aquest àmbit. L’Estratègia s’orienta de manera preferent a la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, entre elles el VIH-Sida  i també aborda la reducció de l’estigma, la por i la discriminació de les persones que pateixen la malaltia.