3r cicle online de l’Espai Consum Responsable “Pensa global, viatja local: turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible”

L’Espai Consum Responsable inicia el 3r Cicle online d’activitats per promocionar una nova cultura de consum. Aprofitant que s’apropa l’estiu, el tema principal serà la presa de decisions responsables a l’hora de planificar les vacances.

17/06/2020 15:38 h

Ajuntament de Barcelona

La covid-19 planteja nombrosos reptes i dubtes, també a l’hora de re-pensar les vacances. A més de tenir en compte les mesures de seguretat, pot ser una bona oportunitat d’incloure criteris de responsabilitat i sostenibilitat a la nostra forma de fer turisme.

Dins el 3r cicle online de tallers i seminaris online, trobarem les sessions “Pensa global, viatja local: turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible”, sobre turisme cooperatiu, de proximitat i sostenible. De la mà de Aethnic i Babilonia’s Travel us podreu fer una idea de com deixar una petjada positiva quan es viatge.

Organitzada en quatre, cada sessió donarà idees, eines i recursos per a planificar les vacances a prop de casa, fent un turisme social i ambientalment responsable. La darrera activitat serà una visita presencial a Can Calopa de Dalt (Collserola); en aquest cas, sí caldrà inscripció prèvia.

Per participar als tallers només cal adreçar-se a la sala Espai Consum Responsable a la plataforma Jit.si i no cal inscripció prèvia (excepte per la visita a Can Calopa de Dalt, que sí caldrà inscripció). Tot són activitats gratuïtes. Podeu consultar l’agenda a continuació i, si voleu més informació, us podeu dirigir a la pàgina web de l’Espai Consum Responsable.

Xerrada “En temps de crisi global, turisme cooperatiu i de proximitat”

1 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Vivim un moment de crisi global que ens convida a repensar el model turístic, amb alts impactes socioambientals i econòmics. Però el turisme pot ser un factor clau per al desenvolupament local, just i sostenible. Parlarem dels reptes i oportunitats del turisme en l’àmbit del cooperativisme i l’Economia Social i Solidària.

Amb la participació de: Ernest Cañada (AlbaSud), Anna Abellán (XAREC) i Xavier Suñol (Director de Turisme, Ajuntament de Barcelona).

Xerrada “Turisme en família, de proximitat i responsable”

8 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Anar de vacances en família i trobar propostes aptes per a tots i totes no sempre és fàcil. Necessiteu idees? Parlarem de propostes per a gaudir les vacances èticament i de manera sostenible!

Amb la participació de: Mavi Villatoro (Mammaproof) i Max López (Famílies en Ruta).

Xerrada “Aquest estiu, passa a l’acció pel clima!”

15 de juliol, 18.30 – 20.00 h

El model turístic actual causa grans impactes ambientals i socials, i genera un fort augment puntual en el consum dels recursos locals d’allí on viatgem que pot arribar a col·lapsar l’ecosistema. Però és possible gaudir de les nostres vacances causant un impacte positiu allí on anem, descobreix-ne idees amb aquesta activitat!

Amb la participació de: Marta Salvador (AlbaSud), Paula Puy (Xarxa de Voluntariat Ambiental), Rezero.

 

Visita “Turisme gastronòmic i agroecològic”

22 de juliol, 18.30 – 20.00 h

Durant les vacances ens encanta estar en contacte amb la natura. El món rural ens convida a desconnectar i menjar productes de la terra. El Turisme gastronòmic pot ser un bon aliat per la Transició Agroecològica i generar un desenvolupament rural just i sostenible. Coneixerem Can Calopa, gestionat per la Cooperativa l’Olivera, l’únic projecte cooperatiu de vinyes ecològiques i de proximitat al municipi de Barcelona.

Amb la participació de: Joan Buades (Investigador), Anna Abellan (La Sargantana) i Dolors Llonch (l’Olivera Cooperativa)

Activitat Presencial amb inscripció prèvia – Aforament Limitat – Inclou transport. Lloc: Can Calopa de Dalt (Collserola). L’activitat està subjecte a mesures de seguretat que es faran arribar en un document al correu de les persones inscrites.
Inscripcions: 1 de juliol s’obren les inscripcions des del web d’Espai Consum Responsable.

Etiquetes associades a la notícia