8a edició. Llegir té premi

26/05/2023 14:20 h

Biblioteques de Barcelona

S’obren les inscripcions de l’activitat de promoció de la lectura #llegirtépremi, adreçada a infants d’entre 8 i 11 anys i a joves d’entre 12 i 16 anys, que té per objectiu promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques entre els infants i joves durant les vacances d’estiu. Per a participar-hi cal tenir el carnet de qualsevol biblioteca pública de Catalunya.

El concurs s’organitza en dues categories individuals, de 8 a 11 anys i de 12 a 16 anys, i una tercera categoria per a equips.

Els participants poden seleccionar les lectures entre 1.000 títols en català, castellà, anglès i títols de lectura fàcil. Els títols seleccionats es troben disponibles a les biblioteques públiques de Catalunya i també a la Biblioteca Digital.

Els participants han de respondre una sèrie de preguntes sobre el que han llegit. Amb els encerts s’aconsegueixen punts que els permeten pujar de nivell, desbloquejar peces de l’avatar, guanyar medalles digitals i pujar en les classificacions per optar a més premis. Des de les biblioteques fan el seguiment virtual de l’activitat lectora dels seus usuaris i poden fer recomanacions i animar-los a mesura que llegeixen i progressen en el joc.

“Llegir té premi” és una iniciativa de la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb la plataforma digital Legiland.

Més informació