Acceptada la renúncia del Macba a la capella de la Misericòrdia

El Ple del Consell Municipal accepta per unanimitat la renúncia del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) a la capella de la Misericòrdia, que serà la seu del futur Centre d’Atenció Primària (CAP) Raval Nord. Aquest tràmit era imprescindible per poder presentar un pla especial urbanístic que habiliti l’ús sanitari i assistencial en aquest espai abans de poder-lo cedir al Servei Català de la Salut (CatSalut).

29/04/2020 17:26 h

Ajuntament de Barcelona

Paral·lelament, el mes de febrer es va aprovar inicialment la modificació del Pla general metropolità (MPGM), que ha de permetre ubicar l’equipament museístic a la plaça dels Àngels.

El conveni entre l’Ajuntament i el Macba dona compliment a l’acord que es va presentar al novembre al Consorci del Macba entre l’Ajuntament, l’Estat, la Generalitat i la Fundació del Macba per ampliar el museu amb una nova ubicació, que deixa lliure la capella de la Misericòrdia per a la construcció del CAP del barri del Raval nord.

La creació del nou CAP a la capella de la Misericòrdia és una reivindicació veïnal històrica que va arribar al Ple municipal a l’hivern del 2018 quan, per primera vegada, una representant ciutadana no electa va intervenir en un ple.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades