Acte celebració del 25 è aniversari del Consell Assessor de la Gent Gran

04/10/2016 15:02 h

Jesús Martínez

El dia 1 d’octubre, coincidint amb el  Dia Internacional de les Persones Grans, va tenir lloc l’acte de commemoració dels 25 anys de la constitució del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona. En l’acte, que va estar presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau, s’ha posat de manifest  la seva contribució en a la millora del benestar de les persones grans de la nostra ciutat.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa ha destacat la necessitat de comptar amb el reconeixement a les persones grans en la construcció d’una ciutat més justa . Colau també  ha expressat el seu compromís en  la lluita contra les discriminacions per raó de l’edat que pateixen les persones grans.

La Sra. Carmen Andrés, regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran i presidenta del Consell Assessor de la Gent Gran va manifestar que una  mirada retrospectiva dels 25 anys d’activitat del Consell permet fer-s’hi una idea clara  del treball realitzat per un munt de dones i homes grans, que amb implicació personal i col•lectiva han contribuït, amb propostes concretes, a millorar el benestar de les persones grans de la ciutat.

Durant l’acte, que va estar conduit pel periodista Jaume Barberà, es va presentar el documental “25 Anys del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona”, un documental sobre el què ha estat i el què vol ser aquest Consell i que va comptat amb les  intervencions d’algun dels seus protagonistes. També es va fer lectura del manifest elaborat pel propi Consell amb el que es suma a la crida realitzada per les Nacions Unides, amb motiu de la celebració de l’1 d’octubre com a Dia Internacional de les Persones Grans, per abordar les situacions de discriminació per raó d’edat que massa sovint pateixen les persones grans.

La celebració del 25 Anys del CAGG es va cloure amb el lliurament de reconeixements a 25 persones grans que al llarg d’aquests 25 anys han estat protagonistes implicats. L’acte es va tancar amb la bufada col·lectiva de les espelmes d’un gran pastís commemoratiu.