Activats tots els serveis municipals per l'atemptat a la Rambla

Activat el Pla bàsic d’emergència municipal per incidents amb múltiples víctimes per l’atropellament massiu que ha tingut lloc a la Rambla de Barcelona. Tots els serveis d’emergència estan activats. El Centre de Coordinació està gestionant la resposta a l’emergència.

17/08/2017 18:38 h

Ajuntament de Barcelona

Els serveis del Centre d’Urgències i Emergències de Barcelona (CUESB) s’han traslladat al lloc dels fets per atendre les persones afectades.

Les primeres recomanacions demanen evitar anar a la Rambla de Barcelona i als entorns de la plaça de Catalunya, així com evitar els desplaçaments que no siguin imprescindibles per la ciutat. Així mateix, cal evitar difondre informacions no contrastades i seguir la informació des dels canals oficials de l’Ajuntament de Barcelona, dels Mossos d’Esquadra i de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Turisme de Barcelona ha ofert allotjament a la gent que ha vingut avui a la ciutat i que probablement no tingui allotjament i no puguin marxar per algun motiu. Es coordinarà el servei amb el Gremi d’Hotels.

A mitja tarda la Fundació Festa Major de Gràcia i el Districte de Gràcia han acordat suspendre tots els actes festius previstos per a avui, inclosa l’entrega de premis de carrers guarnits, que queda a l’espera que es fixi una nova data. Així mateix, s’han suspès tots els actes del programa Música als Parcs i l’espectacle de la Font Màgica de Montjuïc.

Aquesta tarda també s’ha ordenat el tancament d’espais públics com el Zoo de Barcelona i el Parc d’Atraccions Tibidabo.

Transport públic afectat

Transports Metropolitans de Barcelona ha informat que a la Línia L1 els trens no paren a les estacions d’Universitat i de Catalunya. Pel que fa a la Línia L2, el servei funciona de Sagrada Família fins a Badalona – Pompeu Fabra. A la Línia L3 funciona als seus extrems, de Maria Cristina a Espanya i de Lesseps a Trinitat Nova. La Línia L4 no para a Passeig de Gràcia. Pel que fa al servei de bus, hi ha afectacions importants amb desviaments a la majoria de línies que es troben dins del perímetre establert pels cossos de seguretat, a la zona cèntrica de la ciutat. També s’ha suspès el servei del Bus Turístic.

Activat el Servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials

S’ha activat el Servei del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) d’atenció psicosocial permanent de la ciutat, que atén qualsevol situació d’emergència social durant les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. El CUESB s’està coordinant amb la resta d’equips professionals per tasques de suport a víctimes, familiars i afectats.

L’equip està format per psicòlegs, treballadors socials i tècnics especialitzats en l’atenció en crisi. Les seves funcions són d’atenció a persones en situació de crisi social greu. Els professionals oferiran assistència psicològica i social necessària a les persones afectades a mesura que els diferents serveis d’emergència que estan actuant al lloc dels fets els vagin derivant. En aquest moment, es prioritza l’atenció a les persones directament afectades i familiars de víctimes.

Allotjament per als afectats

Gremi d’Hotels i Turisme de Barcelona posen a disposició de tots els turistes que estiguin hospedats en establiments hotelers en el perímetre de l’atemptat i que no puguin tornar al seu hotel, allotjament als hotels de l’Eixample com a alternativa. Alhora, s’amplia l’horari d’informació del centre d’atenció telefònica de Turisme de Barcelona per tal d’atendre les peticions d’informació (932 853 832).