Activitats preparatòries de la 5a Convenció Les veus de les persones grans

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona en qüestions referents a la problemàtica social de les persones grans, ha organitzat durant el mes de febrer dues activitats prèvies a la 5a Convenció que es celebrarà a l’Auditori AXA els dies 5 i 6 de març.

27/02/2019 10:33 h

barcelona.cat

El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG), l’òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona en qüestions referents a la problemàtica social de les persones grans, ha organitzat durant el mes de febrer dues activitats prèvies a la 5a Convenció que es celebrarà a l’Auditori AXA els dies 5 i 6 de març.

Durant aquests dos dies la Convenció farà públic el treball realitzat durant els darrers quatre anys en temes com la cultura de les cures o l’amigabilitat de la ciutat, i en aquest marc s’han organitzat dues activitats prèvies que presentaran les seves conclusions a la Convenció.

Taller d’expressió teatral participatiu amb persones grans en situació de fragilitat

La primera experiència va tenir lloc els dies 4 i 11 de febrer i va comptar amb la participació del Grup de Treball del Consell amb persones grans que necessiten atenció continuada i que viuen en centres residencials, habitatges tutelats,  unitats de convivència, o a la pròpia llar i fan ús de serveis d’atenció domiciliària.

El grup ha treballat per identificar els obstacles que tenen les persones grans en situació de fragilitat per fer sentir la seva veu als diferents espais participatius de la ciutat. Les sessions, conduïdes per la Xixa Teatre, han utilitzat l’expressió teatral com a eina per detectar quines serien les mesures i accions de suport adients que facilitarien i fomentarien la participació d’aquest sector de la ciutadania.

Recorreguts de reconeixement amb persones grans per a identificar el grau d’amigabilitat al voltant dels mercats municipals

Dos grups de persones grans van participar en els recorreguts de reconeixement als Mercats de Sants i del Besòs per tal de valorar aspectes com la pacificació de l’entorn, els accessos, la disposició dels productes o la posició de les parades.

Els recorreguts s’han completat amb un taller conduït i dinamitzat per la  cooperativa d’arquitectes, sociòlogues i urbanistes Col·lectiu Punt 6, en el que s’han analitzat i identificat els elements que faciliten o dificulten la vida, no només de les persones grans, sinó del conjunt de la població.

Les conclusions d’aquestes dues sessions es presentaran a la 5a Convenció Les veus de les persones grans. En aquestes jornades es presentaran els resultats dels Fòrums participatius i es debatran temes com els drets de les persones grans, la participació, l’envelliment digne o la solitud no volguda.