Actuacions de millora a la cruïlla del carrer de Balmes amb Pelai

Els treballs per ampliar la vorera del costat de muntanya de Pelai a la cruïlla amb Balmes tenen per objectiu fer una via més amable, amb més espai per als vianants i la vida comercial i amb menys espai per als cotxes. Les obres començaran el 23 de maig i duraran fins a l’agost.

17/05/2022 11:56 h

Ajuntament de Barcelona

Aquesta intervenció permetrà crear un pas de vianants que donarà continuïtat al carrer de Pelai. Fins ara en aquest punt calia travessar els carrers de Bergara i de Balmes per arribar a l’altre costat de la vorera de muntanya. A més, es desplaçaran i ampliaran els passos de vianants actuals, se n’adequarà la senyalització amb semàfors i es reordenaran els punts de llum i els carrils de circulació a la cruïlla. 

Afectacions de la mobilitat

Aquestes actuacions comportaran algunes afectacions de la mobilitat:

  • Al carrer de Pelai, entre la plaça de la Universitat i el carrer de Balmes, quedarà un sol carril de circulació compartit pel bus i els cotxes en sentit Besòs. Al tram entre Balmes i la plaça de Catalunya hi haurà dos carrils de circulació.
  • Al carrer de Balmes els treballs ocuparan el cordó de serveis i el carril bus i quedaran dos carrils de circulació. Es reubicarà la parada de taxis situada en aquesta via.

Aquesta intervenció s’afegeix a la que es va fer l’any passat a la vorera del costat de mar del carrer de Pelai, que va permetre passar dels 5 metres inicials a 9 metres, amb un increment de 1.500 metres quadrats d’espai per a vianants. 

Etiquetes associades a la notícia