Memòria

La memòria democràtica i popular de la ciutat és un patrimoni que cal fer valer, conservar i difondre. Massa sovint, els moviments socials i les lluites populars cauen en l'oblit mentre els responsables de la repressió ocupen espais al nomenclàtor dels carrers i a la nòmina de medalles i reconeixements. Uns espais que ara omplen noms com les places de la República o del Cinc d'Oros, i unes medalles a Franco i a la dictadura que s'han retirat quaranta anys després. El nostre patrimoni històric exigeix recuperar la memòria als barris, els valors republicans o els grans fets que van trasbalsar la ciutat, com els bombardejos feixistes durant la Guerra Civil o l’atemptat de l’Hipercor.

 • Vuitanta anys dels bombardejos de Barcelona: volem la pau, no l'oblit

  Un programa ben ampli per commemorar el 80è aniversari dels tres dies ininterromputs de bombardejos sobre Barcelona.

 • La Model obre les portes per no tancar-les mai més

  L’antiga presó es transforma en un espai per a l’ús de la ciutadania amb una programació estable d’activitats.

 • La història popular dels barris és la història de Barcelona

  En marxa 30 projectes per recuperar la memòria popular de lluites i moviments veïnals i històries quotidianes per explicar les transformacions de la ciutat.

 • Nou Barris celebra la Primavera Republicana

  Ofrena floral i cercavila a la plaça de la República en l’aniversari de la proclamació de la República, el 14 d’abril de 1931.

 • Cap honor per a l'esclavisme

  Festa ciutadana per celebrar la retirada de l’estàtua dedicada a Antonio López.

 • Més de setze mil persones recorden l’1 d’octubre a la Model

  La cloenda del cicle “1 d’octubre i més” ha tingut lloc un any després que Jordi Cuixart i Jordi Sànchez entressin a la presó.