Afectacions a la mobilitat amb motiu de la Mitja Marató de Barcelona 2019

Diumenge, 10 de febrer, tindrà lloc una nova edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona. La prova començarà a les 8.45 hores al passeig de Pujades (entre els carrers de Roger de Flor i de Wellington), i els participants hauran de córrer 21 km. Això comportarà afectacions al trànsit i el transport públic. Està previst que les afectacions durin fins a les dotze del migdia, aproximadament, però el trànsit s’anirà reobrint a mesura que els corredors avancin pel recorregut.

08/02/2019 11:32 h

Ajuntament de Barcelona

Alteracions al trànsit

Des del passeig de Pujades, els corredors es dirigiran a la calçada central del passeig de Picasso, seguiran per l’avinguda del Marquès de l’Argentera, el pla de Palau i els passejos d’Isabel II i de Colom fins a arribar al Portal de la Pau i, pel passeig de Josep Carner, a la plaça de les Drassanes. Un cop allà, pujaran per l’avinguda del Paral·lel fins al carrer d’Entença, on els corredors agafaran la gran via de les Corts Catalanes fins al carrer de Bailèn, i allà baixaran en direcció al mar fins a la ronda de Sant Pere. Després el recorregut passarà pel passeig de Lluís Companys fins als carrers de Buenaventura Muñoz, Pallars, la Llacuna, el Perú i Josep Pla, on un altre cop els participants enfilaran per la gran via de les Corts Catalanes fins a la rambla de Prim, on enllaçaran amb la Diagonal per anar en sentit Llobregat fins al carrer d’Espronceda. En aquest punt els corredors faran un canvi de sentit i tornaran a agafar la Diagonal fins al carrer de la Selva de Mar i el passeig de Garcia Fària. Finalment passaran pel passeig de Calvell i l’avinguda Litoral fins al carrer de la Marina, on pujaran fins al passeig de Pujades i completaran els 21 quilòmetres del recorregut.

A més dels talls a les vies per on passarà la cursa, els carrers propers al recorregut també patiran afectacions, amb canvis de sentit. La Guàrdia Urbana s’encarregarà de regular la circulació i d’establir els circuits alternatius per garantir la mobilitat.

Afectacions al transport públic

L’eDreams Mitja Marató de Barcelona comportarà alteracions del servei en 37 línies de bus de TMB. En concret, els autobusos afectats seran: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21,V23, V25, V27, V29, V31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 120, 121, 136, 192 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic.

El tramvia també patirà afectacions. Entre les 7.45 i les 11.50 hores s’interromprà el servei de tota la línia T4 del Tram. Entre les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades d’Estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.20 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella – Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa donin la competició per acabada.

Pel que fa a les línies T5 i T6, es mantenen interrompudes en ambdues direccions entre les parades de Glòries i Can Jaumandreu per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries. El recorregut de l’autobús substitutori també es veurà alterat per la Mitja Marató: passarà a circular de Glòries a Can Jaumandreu per la gran via de les Corts Catalanes, i de Can Jaumandreu a Glòries vorejarà la plaça de les Glòries pels carrers de la Independència, d’Aragó i de Castillejos.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades