Així és Barcelona sense persones ni vehicles

31/10/2014 08:15 h

Regina Navarro

És possible contemplar l’avinguda Meridiana sense un sol cotxe? I observar la plaça Catalunya sense cap persona travessant-la? Es pot veure la Gran Via de les Corts Catalanes sense ningú? I el carrer Pelai sense vianants passejant-hi? Sembla que els creadors del vídeo No people, dos fotògrafs de la productora audiovisual barcelonina myLapse, ho hagin aconseguit. O no?

Vídeo ‘Una Barcelona sense persones ni vehicles’

“És impossible fer un time lapse a la Meridiana, la Gran Via o Plaça Catalunya sense que no hi passi cap cotxe ni cap vianant”, reconeix un dels fundadors de myLapse, Antonio Rodríguez. “Per tant, hi ha truc: hem agafat cada una de les fotografies utilitzades per fer el time lapse i hem esborrat els cotxes i les persones que hi apareixien”, revela. El resultat és una Barcelona fantasmagòrica, desèrtica o, fins i tot, apocalíptica, però alhora tranquil·la, silenciosa i enigmàtica.

Un any en 20 segons

A la productora audiovisual myLapse, fundada el 2008 per dos fotògrafs veïns de Sant Andreu, treballen retratant el pas del temps i la transformació urbanística de la ciutat. Els seus clients són majoritàriament constructores i, a través d’una tècnica fotogràfica anomenada “filmació a intervals” (time lapse), aconsegueixen, per exemple, mostrar com s’aixeca un edifici en 20 segons.

“El time lapse consisteix a fer vàries fotografies, espaiades en un dia, un mes o un any, d’un mateix escenari des de un mateix punt de vista fix. Si les poses seguides obtindràs una pel·lícula accelerada del procés que has fotografiat”, explica el fotògraf i fundador de myLapse, Evaristo Francés. Una tècnica que els ha permès, amb l’ajuda de l’edició fotogràfica, retratar una Barcelona com mai fins ara l’havíem vist.

Més informació