Així funcionen les targetes moneder per compensar les beques menjador

Uns trenta mil alumnes de P3 a quart d'ESO amb dret a beca menjador rebran una targeta moneder per garantir l'ajut alimentari durant el confinament per la Covid-19. Aquest ajut, finançat per l'Estat, posat en marxa per la Generalitat i distribuït pel Consorci d'Educació de Barcelona, és de 4 euros per cada dia lectiu que l’infant no pot anar a l’escola.

24/03/2020 11:47 h

Ajuntament de Barcelona

Es tracta d’una targeta bancària de caràcter especial que estarà carregada inicialment amb 40 euros per cobrir les dues primeres setmanes de l’estat d’alarma, i s’actualitzarà cada quinze dies.

Com puc aconseguir la targeta moneder?

Els centres educatius o el Consorci d’Educació es posaran en contacte per telèfon amb les famílies que tenen dret a la beca menjador i els proposaran dues opcions per recollir la targeta al centre de l’infant:

a) Esperar que s’acabi el confinament.
b) Concertar prèviament una cita per anar al més aviat possible a recollir-la, preferiblement l’endemà.

Com es garantirà la seguretat?

Un equip de treballadors municipals voluntaris gestionarà a cada centre educatiu el lliurament de les targetes moneder. Per evitar aglomeracions i minimitzar els riscos, se seguiran les mesures de prevenció recomanades per l’Agència de Salut Pública:

  • Hores convingudes i esglaonades: un màxim de 15 famílies cada mitja hora.
  • Distància de seguretat d’un metre i mig.
  • Equipament de protecció: guants, mascaretes i desinfectant.
  • Recollida sense contacte físic amb el personal.

Com funciona la targeta moneder?

Un cop recollida, la targeta moneder ja estarà activa i preparada perquè es pugui fer servir. L’ús de la targeta queda restringit a establiments d’alimentació amb lector de targetes.

El període de validesa de la targeta serà d’un any.