Ampliació dels serveis odontològics públics a la ciutat

Abans que acabi l’any es contractaran 18 higienistes en 11 centres d’atenció primària (CAP). En total, seran 34 els especialistes dentals que s’afegeixen al sistema sanitari públic de la ciutat, gràcies al desplegament de la Llei de l’atenció pública de la salut bucodental a Barcelona, que es va pactar amb el Departament de Salut de la Generalitat. A més, s’han creat quatre punts d’atenció odontopediàtrica, un en cada àrea integral de salut (AIS) de Barcelona. Juntament amb els serveis odontològics municipals per a persones vulnerables, el desplegament d’aquest servei suposarà una inversió anual d’uns 2,58 milions euros.

20/12/2022 16:12 h

Ajuntament de Barcelona

Els 34 higienistes s’han incorporat als centres d’atenció primària següents: CAP Maragall, CAP Ciutat Meridiana, CAP Manso, CAP La Pau, CAP Raval Nord, CAP Roquetes, CAP El Carmel, CAP La Mina, CAP Turó – Sant Rafael – Guineueta, CAP Horta i CAP La Marina.

Els nous punts d’atenció odontopediàtrica s’han desplegat al CAPIBE, el CAP Casernes, el CAP Maragall, el CAP Ramon Turró i el CAP Casc Antic.

La contractació dels 34 higienistes té un pressupost d’1,37 milions d’euros anuals, mentre que l’atenció odontopediàtrica arriba a 400.000 euros. A l’atenció a persones vulnerables s’hi destinen 815.000 euros anuals.

Etiquetes associades a la notícia