Anna Guitart, comissària per a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara del 2025

La periodista serà la responsable de definir i concretar la participació de la capital catalana en el gran esdeveniment editorial de Guadalajara, a Mèxic. Com a ciutat convidada a la fira, el pavelló dedicat a Barcelona serà un punt de trobada entre Hispanoamèrica i Europa, i esdevindrà una oportunitat per donar a conèixer els escriptors, les escriptores i les editorials de la ciutat.

29/02/2024 12:45 h

Ajuntament de Barcelona

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, la segona més important que s’organitza a tot el món després de la de Frankfurt i la primera pel que fa a l’escena editorial en castellà, el 2025 tindrà Barcelona com a convidada. La FIL convida en cada edició, des del 1993, una ciutat o un país, que té un paper protagonista en totes les àrees de l’esdeveniment. El consistori ha nomenat la comissària que liderarà el procés de creació de propostes que representin la ciutat i mostrin el seu paper en la indústria editorial: la periodista Anna Guitart. 

En concret, s’encarregarà de construir i ambientar el pavelló de la fira dedicat a Barcelona; de coordinar i finançar una delegació d’autors que inclogui el màxim de categories i gèneres literaris; de garantir que hi hagi representació d’editors, traductors i agents; de potenciar el sector de la il·lustració, el disseny i els nous formats, i de coordinar amb la Universitat de Guadalajara un programa d’apropament al món universitari i acadèmic local.

A més, la comissària i el grup promotor han de garantir que es divulga el patrimoni científic; crearan una programació d’activitats i espectacles d’arts visuals i escèniques que inclogui una proposta específica d’espectacles per a públic d’entre 3 i 12 anys; dissenyaran un festival gastronòmic i faran propostes que mostrin la riquesa de la cinematografia de Barcelona.

Barcelonina i nascuda l’any 1976, Anna Guitart és un dels noms de referència a Catalunya pel que fa al periodisme literari. És col·laboradora de Tot es mou, de TV3, d’El matí de Catalunya Ràdio i del diari Ara, i és assessora editorial de la revista El món d’ahir. A més, té el seu propi espai al Canal 33, un programa que dirigeix i presenta, i que es diu Tot el temps del món.

Etiquetes associades a la notícia