Tot a punt per a les Festes de Santa Eulàlia

A Barcelona, la gran celebració de la cultura popular tradicional és, per excel·lència, la de Santa Eulàlia. La festa major d’hivern de la ciutat començarà el 7 de febrer amb un programa d’activitats per a tothom.

30/01/2020 16:53 h

Ajuntament de Barcelona

Del 7 al 12 de febrer els membres més joves de les colles i associacions prendran la iniciativa i mostraran la seva vitalitat i el seu talent creatiu. El tret de sortida de les Festes de Santa Eulàlia 2020 serà a càrrec dels infants de la ciutat que, com cada any, han preparat el pregó, que enguany tractarà sobre la mobilitat i la sostenibilitat. L’acte tindrà lloc el divendres 7 de febrer, a les 10.00 hores.

La Diada Castellera de Santa Eulàlia serà el diumenge 9 de febrer i tindrà com a novetat la incorporació dels Esquerdats, la Colla Castellera de l’Esquerra de l’Eixample, que per primera vegada aixecaran els castells a la plaça de Sant Jaume.

Pel que fa a la dansa tradicional, l’Esbart Maragall presentarà l’espectacle NU(e)S, una reflexió sobre el canvi, la revolta i la por a allò que ens és desconegut. Per segon any consecutiu se celebrarà la Festa Bastonera, que tindrà entre els convidats les Danses Guerreres de la Todolella i la força i la vitalitat dels Bastoners de l’Arboç. També hi haurà una ruta concert pels orgues de Ciutat Vella.

Bèsties, monstres, dracs i bestioles

Al Palau de la Virreina hi trobareu les bèsties més fantàstiques. Durant els darrers anys la creativitat i la imaginació a l’hora de construir bèsties fogueres ha superat les múltiples expressions del monstre més clàssic: el drac. A la Virreina s’hi exposaran les bèsties més fantàstiques de Barcelona i d’arreu del país: l’Atzeries de Gràcia, el Bretolàs de Sant Andreu del Palomar, en Nèbula i l’Hydros de la Trinitat Vella, el Tolc del Clot, la Bèstia de Parets del Vallès, el Magnafoc de Vilobí del Penedès, el Nyctalos d’Albinyana, el Grafus de Tortosa i el Maxtord de Tordera. Les trobareu totes de l’1 al 8 de febrer a la mostra “Fantàstics!”.

Totes les gegantes es diuen Laia

Els dies 10 i 11 de febrer el Palau de la Virreina canviarà les bèsties per gegantes. A l’exposició “Laies, les gegantes” s’hi podran veure la gegantona Laia, la Laia i la Laieta de la plaça Nova, la Laia dels Gegants del Pi, la Lola del Raval o la Maria la Neta de la Barceloneta per reivindicar Santa Eulàlia com a patrona de Barcelona i retre homenatge a totes les barcelonines.

El dimecres 12 de febrer, dia de Santa Eulàlia, desfilaran plegades a la passejada i el ball de les Laies.

Orgues històrics a Ciutat Vella

La guerra va causar estralls a la ciutat, però alguns dels orgues de Ciutat Vella es van salvar i durant els darrers anys s’han restaurat. El dissabte 8 de febrer, de les 10.00 a les 17.30 hores, es podrà seguir una ruta concert per visitar set dels orgues principals. Organistes professionals tocaran per als visitants i n’explicaran els secrets.

La ruta inclou els orgues del Palau de la Música, la Catedral de Barcelona, la basílica dels Sants Just i Pastor, la basílica de Santa Maria del Mar, la basílica de la Mare de Déu de la Mercè, el Palau Güell i la capella de l’Esperança.

La Lali Jove es fa gran

Per sisè any consecutiu les associacions juvenils de la ciutat organitzen la festa major juvenil i associativa de Barcelona, que el dia 8 de febrer omplirà d’activitats i concerts el Moll de la Fusta.

Amb la Lali Jove, el moviment associatiu de la ciutat es reivindica i les mateixes entitats gestionen un espai propi en el marc de les festes majors de Barcelona. A partir de les 17.00 hores s’instal·laran diferents espais de treball d’entitats del Consell de Joventut, que ompliran el moll d’activitats i tallers participatius.

A la nit, els concerts portaran els ritmes llatins i festius de les noies de Karamba, les versions més divertides d’Angangas, els versos més rebels de Rebeliom do Inframundo, el folk de Pony Pisador i els finalistes del Brot Festival, RedFall Haze.

Consulteu-ne el programa d’activitats en aquest enllaç: https://www.barcelona.cat/santaeulalia/ca/programa.

Etiquetes associades a la notícia