Tots els balls de gegants de Barcelona, recollits en dos llibres i un CD

07/09/2022 12:04 h

Nicolás Alonso Crozet

La Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona va rebre l’any 2021 una Beca Premi Ciutat de Barcelona per tal de dur a terme un projecte ambiciós: la recopilació de tots els balls de gegants i gegantons de la ciutat en un llibre de partitures. Aquesta proposta neix arran de la gravació de tots els balls de gegants per part de l’Ajuntament de Barcelona en el marc d’un futur llibre multimèdia sobre els gegants barcelonins.

El grup escollit per versionar totes les melodies i arranjar-les ha estat ‘Els Ganxets’, grallers del Baix Camp. D’aquesta manera, es dóna continuïtat a un primer CD titulat ‘Ara ballen els gegants’ i produït l’any 2006 per la Coordinadora, que ja incloïa 18 balls més la melodia del Toc de Cloenda.

En aquests setze anys són moltes les colles que han millorat les seves danses pròpies i n’han creat de noves. Aquesta és la feina que recull el nou CD ‘Ara ballen els gegants (II)’, que inclou una vintena de melodies.

Els dos llibres de partitures i el CD es presentaran dissabte 10 de setembre a les 17.45 h al Pati Manning de la Casa de la Caritat en el marc de la inauguració de la Mostra de Gegants de Barcelona. Després dels parlaments, tindrà lloc un petit concert dels Ganxets, que interpretaran alguns dels balls de gegants barcelonins.

Cadascun dels llibres es podrà aconseguir per 15 € (25 € els dos) i el CD per 10 €, igual que el seu antecessor.