Tret de sortida de La Vuelta 23 des de Barcelona

Vingegaard, Evenepoel, Ayuso, Roglič... Els millors ciclistes del món participaran en la 78a edició de La Vuelta 23, que surt des de Barcelona el 26 d’agost. La primera etapa serà una contrarellotge per equips en què els ciclistes faran un recorregut pels punts més emblemàtics de la ciutat. La Ciutat Comtal també serà l’escenari del final de la segona etapa, que sortirà des de Mataró i acabarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys el 27 d’agost. Abans de l’inici de la cursa, el dijous, 24 d’agost, a la plaça del Mar, tindrà lloc una gala de presentació dels equips oberta a tota la ciutadania.

22/08/2023 16:19 h

Ajuntament de Barcelona

Gala de presentació dels equips, dijous, 24 d’agost

A la plaça del Mar, a la Barceloneta, tindrà lloc la gala de presentació dels 22 equips ciclistes que participen en la 78 edició de La Vuelta. És un gran esdeveniment obert a la ciutadania.

Abans de la presentació, des de les 18.30 hores, hi haurà animació amb música i sortejos. A les 20.00 hores començarà la gala de presentació dels equips amb ciclistes de renom internacional, com el campió del Tour d’aquest any, Jonas Vingegaard, el guanyador de La Vuelta del 2022 i campió del món de ciclisme en ruta, Remco Evenepoel, i ciclistes emergents com el català Juan Ayuso.

Primera etapa: contrarellotge per equips, dissabte, 26 d’agost

La sortida del primer equip està prevista a les 19.25 hores. Sortirà des d’una estructura instal·lada a la platja del Somorrostro. Els equips faran un recorregut de 14,8 quilòmetres pel centre de la ciutat i arribaran fins a l’avinguda de la Reina Maria Cristina.

Recorregut: platja del Somorrostro, Marina, pl. Voluntaris Olímpics, Marina, Ramon Turró, Sardenya, Pujades, pg. Pujades, pg. Lluís Companys, pg. Sant Joan, Casp, Lepant, Sancho de Ávila, Badajoz, av. Diagonal, Cristóbal de Moura, Bac de Roda, Guipúscoa, Aragó, Lepant, Mallorca, Roger de Llúria, Rosselló, pg. Gràcia, Aragó, Tarragona, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina.

A partir de les 5.00 hores de dissabte, 26 d’agost, hi haurà restriccions i afectacions puntuals de la mobilitat, i el recorregut s’aïllarà totalment a partir de les 14.00 hores.

Un cop es talli el recorregut no es podrà travessar pels passos de vianants habituals. Hi haurà passos concrets habilitats senyalitzats per poder travessar els carrers.

L’aparcament als carrers del recorregut estarà prohibit des de divendres, 25 d’agost. En cas que hi hagi algun vehicle aparcat en el moment del muntatge, serà retirat per les grues municipals.

Consulteu tots els detalls de les afectacions de la mobilitat a https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/afectacions-de-mobilitat-la-vuelta-23.

Segona etapa: Mataró-Barcelona, diumenge, 27 d’agost

La segona etapa, de 182 quilòmetres, sortirà de Mataró i arribarà fins a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Els ciclistes entraran a la ciutat per la Gran Via i faran l’últim tram de l’etapa per la muntanya de Montjuïc. Es preveu que els primers ciclistes arribin a Barcelona a partir de les 16.30 hores.

Des de les 10.00 hores de diumenge, 27 d’agost, hi haurà afectacions de la mobilitat. Els talls de trànsit al recorregut de l’etapa es faran a partir de les 15.00 hores. 

Des de dissabte, 26 d’agost, estarà prohibit estacionar vehicles a la zona del recorregut. En cas que hi hagi algun vehicle aparcat en el moment del muntatge, serà retirat.

Recorregut: Gran Via de les Corts Catalanes, pl. Espanya, av. Reina Maria Cristina, av. Francesc Ferrer i Guàrdia, Polvorí, túnel de la Foixarda, camí de la Foixarda, Foixarda, av. Montanyans, Mirador del Palau Nacional, pg. Santa Madrona, av. Miramar, Torreforta, ctra. Montjuïc, Castell, pg. Migdia, Foc, Jocs del 92, av. Estadi.

Consulteu les afectacions de la mobilitat a https://www.barcelona.cat/mobilitat/ca/afectacions-de-mobilitat-la-vuelta-23.

Una gran festa del ciclisme: el Parc Vuelta

Durant el cap de setmana, al passeig de Lluís Companys s’hi instal·larà el Parc Vuelta.

Un gran espai dedicat als aficionats i les aficionades al ciclisme, amb activitats, tallers i espectacles per a tothom. Estarà obert dissabte i diumenge, de 15.00 a 20.00 hores.

Projecció lumínica a la Torre Glòries

La Torre Glòries s’omplirà de llum i color amb una projecció especial per celebrar la sortida de La Vuelta 23 des de Barcelona. La projecció es podrà veure dijous, 24 d’agost, i dissabte i diumenge, 26 i 27 d’agost, de 21.00 a 00.00 hores.

Notícies relacionades