Suport econòmic a les víctimes del 17A per al judici dels atemptats

Un any més, el consistori ha ofert i reiterat el suport a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost de 2017 en una recepció institucional en què s’ha anunciat la signatura d’un conveni amb la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT) i l’Associació 11-M per donar 50.000 que garanteixin l’assistència legal a les acusacions popular i particular al judici.

06/11/2020 15:58 h

Ajuntament de Barcelona

El judici oral pels atemptats de Barcelona i Cambrils de l’estiu del 2017 començarà dimarts, 10 de novembre, a l’Audiència Nacional.

En la trobada anual hi han participat telemàticament una vintena de persones que van ser víctimes de l’atemptat, que han acompanyat l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, Robert Manrique, representant de la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme, i Eulogio Paz Fernández, en nom de l’Associació 11-M.

La Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats per Terrorisme està constituïda per professionals de la psicologia i l’advocacia i persones expertes en l’atenció a les víctimes del terrorisme, i la dirigeixen persones amb una llarga experiència en l’atenció a afectats i afectades.

L’Associació 11-M va néixer després de l’atemptat de l’11 de març de 2004 a Madrid amb l’objectiu que totes les persones que hagin patit els efectes del terrorisme rebin el suport mèdic, psicològic, social i jurídic necessari.

Suport econòmic per acompanyar les víctimes

El conveni signat per garantir l’assistència legal durant el judici se suma als que ja va posar en marxa el consistori els anys 2017 i 2018, quan va destinar 80.000 euros a la UAVAT per al suport psicològic, el seguiment i l’orientació de totes les persones que van patir l’atemptat.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades