Quatre equipaments es transformaran per atendre pacients amb Covid-19

Amb l’objectiu de descongestionar els hospitals arran de l’emergència per la Covid-19, el cos de Bombers de Barcelona ha començat a adaptar tres centres esportius municipals i un hotel les necessitats sanitàries per poder-hi atendre pacients derivats dels centres hospitalaris de referència a la ciutat. El primer dels pavellons Salut, al CEM Vall d'Hebron, ja està en marxa.

26/03/2020 21:05 h

Ajuntament de Barcelona

El Consorci Sanitari de Barcelona, format per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, posa en marxa el programa Pavelló Salut per adequar tres equipaments esportius municipals i un hotel per donar suport sanitari i evitar la saturació als hospitals de referència de la ciutat arran de la crisi sanitària per la Covid-19. En aquests recintes es podran atendre de manera simultània, en una primera fase, 600 pacients amb Covid-19 ingressats.

Cada equipament donarà suport a un hospital de referència:

  • El CEM Olímpics Vall d’Hebron serà l’ampliació de l’Hospital de la Vall d’Hebron.
  • El CEM Marítim serà l’ampliació de l’Hospital del Mar.
  • El CEM Guinardó serà l’ampliació de l’Hospital de Sant Pau.
  • L’Hotel Catalonia Barcelona Plaza serà l’ampliació de l’Hospital Clínic.

El Pavelló Salut Vall d’Hebron, a punt

El primer dels pavellons Salut ja està en marxa per acollir fins a 132 pacients. El CEM Vall d’Hebron actuarà com a extensió de l’Hospital de la Vall d’Hebron. Al Pavelló s’hi instalaran pacients no crítics, atesos pels mateixos professionals de l’hospital.

Vall d’Hebron ha creat Equips Covid per atendre els pacients afectats per la malaltia, formats per metges i metgesses, professionals d’infermeria, zeladors i altres professionals sanitaris. Els pacients es derivaran des del Servei d’Urgències o des de les diferentes plantes d’hospitalització.

Recursos municipals per a la medicalització dels poliesportius

L’Ajuntament de Barcelona reorienta els recursos municipals per aportar la logística i el material per poder medicalitzar els poliesportius, i el CatSalut s’encarregarà del personal sanitari i del criteri assistencial. Una vegada en marxa, el cos de Bombers de Barcelona s’encarregarà del transport de pacients, del material mèdic i dels medicaments. 

L’Institut Municipal d’Informàtica i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya garantiran la connexió als historials clínics dels pacients des dels pavellons i també la connexió a la xarxa pública Barcelona WiFi a les persones ingressades perquè puguin estar en contacte amb el seu entorn.

El dispositiu Pavelló Salut s’afegeix a les diferents iniciatives de suport als centres sanitaris de la ciutat, com Hotel Salut, que habilitarà quatre hotels de la ciutat amb un total de 216 habitacions per atendre pacients amb símptomes lleus o bé asimptomàtics, pacients autònoms o els que no poden fer l’aïllament a casa per dificultats del seu entorn. També s’habilitaran habitacions d’hotel per al descans dels professionals sanitaris que ho sol·licitin.

Etiquetes associades a la notícia