Aturades les obres d'un edifici per protegir els drets dels llogaters

El Districte de l'Eixample obliga la propietat a sol·licitar una llicència d'obra major, ja que ha detectat que havia demanat fins a 25 permisos d'obres menors en el mateix bloc del carrer d'Aragó, 477, per esquivar les obligacions legals amb el veïnat.

28/11/2017 19:03 h

Redacció

La tramitació d’una obra major suposa que es garanteixin els drets dels llogaters, ja que obliga la propietat a reallotjar-los temporalment i, si escau, durant el temps que durin les obres i a garantir-los el retorn a casa un cop acabades.

El regidor d’habitatge, Josep Maria Montaner, ha assegurat: “És molt preocupant que els inversors comprin edificis sencers per rehabilitar-los i posin en perill el dret dels llogaters i fins i tot les seves condicions de vida.”

El primer tinent d’alcaldia i regidor del Districte de l’Eixample, Gerardo Pisarello, ha recordat: “La protecció del dret a l’habitatge és una prioritat absoluta per al Govern municipal. No permetrem aquest tipus de situacions, que impedeixen als veïns i les veïnes quedar-se als seus barris.”

Es tracta del primer cas d’aquestes característiques en què s’actua amb aquesta contundència, tot i que s’han detectat fins a 38 casos semblants. El Govern municipal vol que esdevingui un procediment exemplar que es pugui dur a la pràctica de manera sistemàtica quan es produeixin i es detectin aquest tipus de situacions.

Canvis en les sol·licituds de llicències

Per evitar situacions de desesperació i d’angoixa de famílies que viuen de lloguer i que veuen com les finques en les quals viuen canvien de propietat i com s’inicien processos de transformació i de buidatge, l’Ajuntament està treballant per introduir canvis en la manera com es tramiten les sol·licituds de llicències a les finques.

Es planteja la possibilitat d’incorporar, en la documentació que s’ha de presentar per sol·licitar les llicències, una declaració responsable signada pels propietaris de la finca, que recollirà el compliment dels drets i les obligacions respecte al reallotjament i retorn dels llogaters, si així ho recull la normativa.

 

 

 

 

 

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades