Barcelona acull el I Simposi sobre Hemiplegia Alternant de la Infància

Aquest simposi organitzat per l’Associació Espanyola de la Síndrome de l’Hemiplegia Alternant (AESHA) pretén ser una trobada per a pacients, familiars i professionals sanitaris

07/02/2019 14:37 h

barcelona.cat

El 9 de febrer de 2019 tindrà lloc a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona el “I Simposi sobre HAI (Hemiplegia Alternant de la Infància)”, que es presenta com simposi satèl·lit a l’6è Simposi Pediàtric Internacional de Trastorns del Moviment, que se celebra al mateix lloc els dies 7 i 8 de febrer.

Aquest simposi organitzat per l’Associació Espanyola de la Síndrome de l’Hemiplegia Alternant (AESHA) pretén ser una trobada per a pacients, familiars i professionals sanitaris, com destaca AESHA, “aquest primer simposi sobre la HAI serà una oportunitat única d’escoltar de primera mà a alguns dels científics més rellevants en la recerca de la malaltia a nivell mundial i en neurologia pediàtrica”.

L’assistència al Simposi és totalment gratuïta, si bé donada la limitació de l’aforament es requereix inscripció prèvia.

Hemiplegia alternant

L’hemiplegia alternant és un trastorn neurològic molt estrany amb una incidència d’un cas per cada milió de persones i que avui dia manca de cura. No obstant això, com destaca AESHA, “l’any 2012 es va identificar el gen ‘ATP1A3’ com a causant principal de l’hemiplegia alternant i actualment representa un 76% dels casos afectats. Amb més recerca esperem tenir una identificació genètica per als altres pacients, i una cura per a tots”.

Per això, cadascuna de les famílies de l’Associació s’esforça a divulgar informació sobre el trastorn i recaptar fons per a finançar recerques internacionals dedicades al desenvolupament de tractaments eficaços i, en últim terme, trobar una cura.

Més informació