Barcelona agermana La Vuelta amb la Copa Amèrica

25/08/2023 13:30 h

Roger Piera Martínez

Avui, a la platja del Somorrostro, l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha presidit l’acte d’agermanament entre dos esdeveniments esportius d’envergadura que Barcelona tindrà l’honor d’acollir: La Vuelta, que donarà el seu tret de sortida demà, i la Copa Amèrica, programada per l’any vinent. En aquest acte han participat el director general de La Vuelta 2023, Javier Guillén, i el CEO de la Copa Amèrica, Grant Dalton, juntament amb el regidor d’Esports, David Escudé.

L’alcalde, Jaume Collboni, ha recordat el passat històric de l’indret escollit per l’arrencada de La Vuelta i la càrrega simbòlica que conté: “Aquesta platja va acollir un barri de barraques, el barri del Somorrostro, on vivien 15.000 persones amb condicions molt precàries i que aspiraven a viure millor. Ara és un espai lliure obert i accessible a tots i totes, i expressa el progrés de la ciutat i la voluntat de la ciutat de millorar la qualitat de vida dels barcelonins i les barcelonines.”

Collboni, ha argumentat que “els grans esdeveniments internacionals esportius contribueixen a millorar la ciutat i la qualitat de vida a la ciutat. Ens deixen un llegat de projecció internacional positiva i constructiva. Ens deixen un llegat de transmissió dels valors de l’esport, de la competició neta, de l’esforç, i ens deixaran ingressos econòmics molt importants per l’economia local de Barcelona”.

A més, amb aquest agermanament, “unim ciclisme i navegació, unim Europa i Oceania ajuntem una pràctica esportiva molt bàsica, assequible i democràtica, com és el ciclisme, amb una pràctica esportiva com és Copa Amèrica que està molt fonamentada en la innovació, la recerca i la tecnologia, és un creuament molt interessant i molt propi de la ciutat de Barcelona, la tradició i la innovació. I un cop més unim l’esport i la ciutat”.

Javier Guillén, per la seva banda, ha lloat la connexió entre La Vuelta i la Copa Amèrica que es produeix a través del fet de compartir escenari a Barcelona: “Ens sentim molt identificats amb la Copa Amèrica. Primer per la internacionalització. Volem ser finestres a través de les quals arribem des d’on estem a la resta món. Segon perquè projectem sostenibilitat, els elements motrius del ciclisme són naturals, les cames, com els elements motrius dels vaixells de la Copa Amèrica, que es mouen a vela. Hi ha un tercer element que ens uneix, els escenaris. Podem escollir diferents escenaris. I aquí ens hem trobat, l’escenari de sortida més bonic i increïble que hem fet mai, amb el Mediterrani d’amfitrió i potenciant un element típic, el patí català”.

Finalment, Grant Dalton ha confessat que a Nova Zelanda els tres grans esports són el rugbi, la vela i el ciclisme, i que molts esportistes de la Copa Amèrica són de fet també ciclistes i seguiran La Vuelta a partir de demà. També ha lloat l’escenari escollit per iniciar La Vuelta i la fusió que aquest fet ha produït entre els dos grans esdeveniments, així com la gran transformació que Barcelona ha fet d’aquest entorn de la platja, referint-se a l’apunt històric mencionat per l’alcalde.

Més informació