Barcelona, Atenes, Milà i Berlín, unides contra el canvi climàtic

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes d’Atenes, Milà i Berlín lideren la sessió de diàleg organitzada per la xarxa de ciutats C40, sobre justícia climàtica i social, i demanen als estats i les institucions europees que incloguin la lluita contra el canvi climàtic a l’agenda política.

14/11/2018 17:45 h

Ajuntament de Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Milà, Atenes i Berlín s’han reunit avui en el marc de l’Smart City Expo World Congress per reflexionar i compartir experiències sobre accions locals per combatre el canvi climàtic i, especialment, sobre la necessitat que aquestes mesures beneficiïn tota la població.

Les grans ciutats globals pateixen especialment els efectes de l’escalfament global, però no afecta de manera regular tots els seus barris. Per això és imprescindible que les polítiques mediambientals detectin les possibles desigualtats i se centrin a mitigar els efectes del canvi climàtic de manera equitativa.

A més, l’alcaldessa i els alcaldes han aprofitat la trobada per reclamar a la Comissió Europea que es comprometi a complir els acords de París i que impulsi polítiques climàtiques destinades a impedir que l’escalfament global superi l’1,5 ºC.

Es tracta d’una reivindicació que també s’ha fet extensiva als estats de les 31 ciutats que formen el C40, que reclamen el suport a les accions locals amb més finançament i més capacitat de diàleg per fer front al canvi climàtic de manera coordinada i consensuada.

Pla Clima de Barcelona

Un exemple europeu sobre la planificació i implementació de polítiques climàtiques urbanes és el Pla Clima de Barcelona, un projecte que ha rebut el premi a la millor iniciativa de les grans ciutats europees atorgat pel Pacte d’alcaldes i alcaldesses pel clima i l’energia. Els objectius principals d’aquest pla són reduir les emissions de gasos contaminants en un 45% d’aquí a l’any 2020 i ser una ciutat neutra en carboni el 2050.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades