Barcelona, destinació de turisme sostenible mundial

La ciutat ha rebut la renovació de la certificació Biosphere World Class Destination pels avenços pel que fa a la gestió d’un turisme inclusiu i sostenible mediambientalment i socialment que té un efecte positiu sobre la societat.

07/01/2018 11:41 h

Ajuntament de Barcelona

Barcelona és una de les disset ciutats de tot el món que té aquest títol, el qual reconeix la feina feta pel consistori per oferir uns estàndards de qualitat pel que fa a l’oferta i la gestió turística. Els principals punts forts que té Barcelona per ser considerada com una ciutat Biosphere són:

  • Les millores de l’accessibilitat a les platges.
  • El compromís amb el Pla d’acció per a l’energia sostenible i el clima.
  • La descentralització del turisme cap als barris.
  • Iniciatives innovadores com la Mostra de Turisme Juvenil.

Barcelona va ser la primera destinació urbana que va rebre la certificació Biosphere World Class Destination, al juny de l’any 2011, i l’ha revalidat dues vegades: el 2014 i el 2017.

Aquesta certificació segueix les línies marcades pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides i per l’Organització Mundial del Turisme, que determina que els sistemes de certificació de turisme sostenible juguen un paper important pel que fa a la regulació dels serveis turístics.