L'entorn ideal per provar solucions multimèdia

24/02/2015 08:40 h

Alba Rodríguez

El centre tecnològic ‘Barcelona Media’, situat al cor del districte 22@, genera tecnologies multimèdia pel sector de la comunicació. Ha trobat en la ciutat de Barcelona un ecosistema ideal per a tesetjar les solucions que crea en els camps del so, la imatge, les xarxes socials i en el de la percepció i la cognició. 

Vídeo ‘Barcelona Media, centre tecnològic’

Des de navegar virtualment pels estrats del subsòl de la ciutat per conèixer les infraestructures que hi ha instal·lades fins a saber la mobilitat humana entorn als desplaçaments de les bicicletes del servei Bicing. Són dues de les eines multimèdia desenvolupades al centre tecnològic Barcelona Media que genera tecnologies multimèdia pel sector de la comunicació en els camps del so, la imatge, les xarxes socials i la percepció i cognició.

Nascut fa quinze anys i ubicat al bell mig del districte del 22@, aquest centre tecnològic ha trobat en Barcelona l’escenari perfecte per a testejar les noves tecnologies i els nous models de negoci abans de ser comercialitzats: “El fet de concentrar en una àrea tan concreta unes infraestructures però també projectes que afavoreixen que aquest sector sigui fàcil per desenvolupar-se, és extremadament atractiu per a nosaltres” assegura Oriol Alcoba, director de Desenvolupament Corporatiu de Barcelona Media.

A més de l’entorn ideal i la xarxa d’infraestructures, Barcelona compta amb un teixit associatiu potent que facilita la implicació de l’usuari en els projectes així com també amb la bona entesa amb les administracions per tirar endavant projectes innovadors. De fet, actualment és la Capital Europea de la Innovació.

Barcelona Media al MWC

La celebració del Mobile World Congress a la ciutat ha contribuït molt positivament al creixement de Barcelona Media. Actualment, les solucions que creen són més diversificades: “Treballem amb projectes transmedia” explica Alcoba, qui assegura que “el canal mòbil té cada vegada més protagonisme”.

L’esdeveniment internacional també els ha donat l’opció de testejar solucions en el camp de social media, com ara una eina que mostra en temps real les interaccions que es fan al Twitter durant els quatre dies que dura el congrés de mòbils.