Homenatge a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor

Ada Colau participa en l’acte institucional per homenatjar les víctimes de l’atemptat d’ETA amb cotxe bomba, l’any 1987, que va provocar 21 morts i 45 ferits a l’avinguda Meridiana.

19/06/2017 09:20 h

Districte Nou Barris

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat en l’acte de record, reconeixement i homenatge de la ciutat a les víctimes de l’atemptat d’Hipercor que ha tingut lloc aquest cap de setmana al parc de Can Dragó, a Nou Barris. L’acte ha estat organitzat per l’Ajuntament per commemorar el 30è aniversari de l’atemptat terrorista que l’organització armada ETA va fer al centre comercial Hipercor, situat a l’avinguda Meridiana, el 19 de juny de 1987, que va provocar 21 morts i 45 ferits.

En la intervenció artística Memorial a les víctimes de l’atemptat de l’Hipercor, d’Àngels Aymar, han participat de manera activa familiars de les víctimes mortals. L’objectiu de la proposta ha estat oferir el record i el reconeixement de la ciutat a la memòria dels ciutadans que van veure les seves vides malmeses per l’explosió d’un cotxe bomba, activat pel Comando Barcelona d’ETA, en l’atemptat més mortífer de l’organització terrorista i un dels més sagnants de la història recent de Catalunya. La proposta ha volgut que la ciutadania s’identifiqués amb les víctimes, ja que l’atac dels terroristes va anar directament contra la població i que, per tant, qualsevol persona podria haver estat aquell dia allà on van tenir lloc el fets.

Un cop ha acabat aquest acte davant el monument Tall Irregular Progression, de Sol LeWitt, en record i homenatge a les víctimes del terrorisme, s’ha visitat un faristol explicatiu de l’atemptat, instal·lat recentment davant dels magatzems Hipercor, a l’avinguda Meridiana, com a testimoni dels fets recordats.

De cara a finals d’any, s’està preparant una exposició, comissariada pel periodista Francesc Valls, sobre els fets i el context històric en què es va produir l’atemptat d’Hipercor.

Notícies relacionades