Barcelona ja té pressupost per al 2024

El pressupost municipal per al 2024 arriba a 3.807 milions d’euros, un 5,9% més que l’exercici anterior. S’ha aprovat automàticament després de la qüestió de confiança que es va activar al Ple de finals de març i després que no s’hagi presentat cap moció de censura amb un candidat alternatiu a l’alcaldia durant el període d’un mes previst per aquest mecanisme.

02/05/2024 18:35 h

Ajuntament de Barcelona

Destaca la despesa corrent en serveis socials i promoció social, que arriba a 438,7 milions d’euros. La segona partida de despesa més notòria és la de benestar comunitari, amb 419 milions d’euros destinats a l’endreça i la cura de l’espai públic, mentre que el capítol de seguretat i prevenció disposarà de 396 milions d’euros, que inclouen un increment de 125 agents de la Guàrdia Urbana.

El pressupost augmenta de manera notable la capacitat inversora de l’Ajuntament, que arribarà a 777,6 milions d’euros i que creixerà fins a 944 milions d’euros si s’hi sumen també les actuacions que es faran a través de les empreses i entitats municipals. Això permetrà tirar endavant projectes de mandat com ara la transformació de la Rambla, el cobriment de la ronda de Dalt, la reforma del Mercat de l’Abaceria, el pla de climatització d’escoles o el Pla de barris, entre altres.

També destaca l’aposta prioritària per ampliar el parc d’habitatge públic, amb 153 milions d’euros.

Solvència financera

El pressupost garanteix els principis de solvència i equilibri i el compliment de les regles fiscals. Preveu un dèficit zero i destinar més d’un 15% dels ingressos corrents a inversions. L’endeutament previst per a aquest 2024 es manté estable i se situa per sota del 35% dels ingressos corrents.

Etiquetes associades a la notícia