Barcelona no es presentarà com a candidata als Jocs d'Hivern del 2026

15/03/2017 18:28 h

Ajuntament de Barcelona

La Comissió no Permanent del Consell Municipal d’estudi de la candidatura, formada per BComú, PSC, Grup Municipal Demòcrata, ERC i C’s, no considera oportú presentar Barcelona als Jocs d’Hivern del 2026 perquè no hi ha la certesa que el projecte rebi prou suport i tampoc no es disposa del temps necessari per elaborar-ne un projecte guanyador.

Jaume Collboni, president de la comissió, ha destacat el fet que la decisió s’hagi pres amb el consens de tots els grups participants. Es manté oberta la possibilitat de proposar Barcelona com a seu d’alguna edició posterior dels Jocs, sempre que s’ajusti a les noves directrius del Comitè Olímpic Internacional (COI) i que s’asseguri la viabilitat del projecte.

L’informe de la comissió, creada el 24 de juliol de 2015 i que ha celebrat set sessions de treball, suggereix també que, per a una candidatura futura, seria necessari constituir una comissió nova, liderada en aquesta ocasió per la Generalitat de Catalunya.

Entre les conclusions finals, la comissió considera necessari mantenir l’actual Pla de promoció dels esports d’hivern, i referma el compromís de la ciutat amb el desenvolupament econòmic, esportiu, ambiental i cultural dels municipis dels Pirineus.