Barcelona, port segur

El vaixell ‘Open Arms’ ha arribat a Barcelona amb una seixantena de persones rescatades a la costa de Líbia després de la negativa de Malta i d’Itàlia d'obrir els seus ports.

04/07/2018 18:51 h

Ajuntament de Barcelona

Ada Colau: “Totes les vides humanes importen, arribin d’on arribin, tant si és pel Mediterrani, com si arriben per Itàlia, o per la frontera sud”.

Barcelona es va oferir com a port segur davant la negativa d’altres països a acollir el desembarcament de l’embarcació. En arribar al Port, s’ha activat l’operatiu d’arribada i d’acollida coordinat entre l’Ajuntament, l’Estat i la Generalitat de Catalunya perquè les persones rescatades rebessin atenció mèdica i s’han dut a terme tasques d’identificació. Posteriorment, han estat traslladades per allotjar-les a una residència del Govern català.

Davant la falta de vies segures i legals, és vital la tasca de salvament marítim que fan entitats com Proactiva Open Arms per protegir les vides de persones que fugen de la guerra i de la pobresa. Aquestes persones necessiten vies legals i ports segurs, i rebre una acollida i una atenció adequada i digna.

Acollida municipal

En els darrers vint dies, el servei de primera acollida gestionat per la Creu Roja ha atès 660 persones que s’han allotjat en dos equipaments municipals habilitats en el marc del dispositiu d’emergencia activat davant l’augment continuat d’arribades aquest estiu. Tot i la manca de competències, els serveis municipals treballen a ple rendiment per oferir una atenció digna a totes les persones que arriben a la ciutat.

Fins al maig del 2018, el Servei d’Atenció a Immigrants, Emigrants i Refugiats (SAIER) ha atès 8.500 persones, mentre que el 2017 es van atendre 16.936 persones migrades.

Ajudar a qui ajuda

El febrer es van signar dos convenis amb Proactiva Open Arms i Save the Children, amb un pressupost de 100.000 euros per a cada entitat, a fi d’ajudar-les en la tasca humanitària al Mediterrani. Aquest conveni s’emmarca en la política de cooperació i justícia global de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta tarda, ha tingut lloc un acte de reconeixement i d’agraïment a la tasca que fan totes les entitats que salven, acullen i atenen les persones migrades i refugiades al Mediterrani.

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades