Nou canal per respondre a tots els dubtes sobre la malaltia d’Alzheimer

La Taula Barcelona per l’Alzheimer, formada per l’Ajuntament i les cinc entitats de la ciutat especialitzades en aquesta malaltia, ha creat un nou canal d’informació adreçat al conjunt de la ciutadania per respondre a tots els dubtes que es puguin generar al voltant de la malaltia d’Alzheimer. La iniciativa coincideix amb la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer.

21/09/2020 09:45 h

barcelona.cat

Les entitats de la Taula Barcelona per l’Alzheimer són, per ordre alfabètic: Alzheimer Catalunya Fundació, Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Barcelona (AFAB), Fundació ACE, Fundació Pasqual MaragallFundació Uszheimer.

L’Infocanal BCN per l’Alzheimer incorpora més d’un centenar de preguntes i respostes amb la informació bàsica sobre la malaltia d’Alzheimer, la prevenció, les activitats i els recursos que hi ha a la ciutat també per a les persones cuidadores, el tracte amb persones malaltes o els possibles dubtes legals, entre d’altres qüestions.

Al nou espai es poden trobar igualment píndoles amb informació pràctica i actualitzada sobre la malaltia d’Alzheimer, la seva evolució i el seu impacte en l’entorn proper. La plataforma serveix per oferir informació útil al llarg de les diferents etapes d’aquesta malaltia, més enllà de la vessant del tractament mèdic, i incorpora igualment un xat en el qual es poden fer consultes concretes.

L’Infocanal sorgeix en el context generat per la covid-19, que ha posat de manifest la necessitat de facilitar l’accés remot a recursos d’informació, però té la vocació de perdurar al llarg del temps. De fet, incorpora informació sobre altres malalties neurodegeneratives, i de cara a una segona fase, ja s’està treballant amb entitats com l’Associació Catalana de la Malaltia de Huntington i l’Associació Catalana per al Parkinson per tal d’ampliar l’abast de les informacions incloses.

La plataforma s’ha posat en marxa coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer (21 de setembre) i la podeu consultar aquí.

Etiquetes associades a la notícia