Barcelona, premiada pels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques

24/04/2024 10:00 h

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va rebre ahir el Premi Matemàtiques i Societat 2024, que atorga la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, pels actes organitzats en motiu de la celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques. El regidor del Pla de Barris, Promoció de les Persones Grans i Educació, Lluís Rabell, va ser l’encarregat de recollir el guardó en l’acte de lliurament dels Premis de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). 

En concret, el premi es va concedir a l’Ajuntament de Barcelona per la seva iniciativa en l’organització dels actes de celebració del Dia Internacional de les Matemàtiques, el dijous 14 de març a la ciutat de Barcelona, amb el lema “Barcelona amb les matemàtiques”.

Les persones seleccionades com a jurat van valorar l’organització, durant aquell dia, de tallers de matemàtiques per a joves escolars de centres de secundària de Ciutat Vella amb una aposta clara per l’equitat de gènere i l’equitat social, per promoure les matemàtiques adreçades a la ciutadania i per l’acte de descoberta d’una placa simbòlica amb el nombre π a la plaça del Pi de Barcelona. 

La celebració també va incloure un acte solemne al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona presidit per Jordi Valls, quart tinent d’alcalde i amb la participació de la doctora Ariadna Farrés, especialista en astrodinàmica al Goddard Space Flight Center de la NASA i membre de la tripulació de la missió Hypatia I i comandant de la propera Hypatia II.

El Premi Matemàtiques i Societat

El guardó, instituït l’any 2008 per la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, té la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació gràcies a reportatges o activitats sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques produïts als Països Catalans. El Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer, en la reunió del passat dia 6 de març de 2024, va acordar concedir el premi que consisteix en una reproducció a escala d’una obra del fons d’art de l’Institut d’Estudis Catalans.

Etiquetes associades a la notícia