Barcelona premiarà per cinquena vegada les empreses que promouen la millor gestió del temps i la conciliació

Estan publicades les bases de la V Edició del Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps de l’Ajuntament a Barcelona. Les propostes es podran presentar de l’1 al 31 d’octubre de 2016.

El Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, creat l’any 2012, acull quatre modalitats d’empreses —micro, petites, mitjanes i grans— a més d’una menció especial a una empresa de la Xarxa NUST (Nous Usos Socials del Temps). La novetat d’enguany és la incorporació de la categoria d’empreses de més de 250 persones treballadores.

Un total de 15 empreses han estat guardonades fins ara. En la categoria de gran empresa, amb més de 50 persones treballadores, van rebre el premi: Fundació Joia (2015), Metropolis CET (2014), Gaes (2013) i Abacus (2012). En la categoria d’empreses amb 10-50 treballadors/es han estat guardonades: Softmachine (2015), VertiSub (2014), Criteria (2013) i Casamitjana (2012). I en la categoria de petita empresa, amb menys de 10 persones treballadores, les guanyadores han estat: La Ciutat Invisible (2015) i Vortex (2014), i es va concedir un diploma especial a isardSAT (2014). Henkel Ibérica (2015), Unipresalud (2014), SGS Tecnos (2013) i UOC (2012) van ser reconegudes amb la menció especial del jurat a empreses que formen part de la Xarxa NUST.

El Premi pretén reconèixer públicament la tasca de les empreses de la ciutat que desenvolupen mesures innovadores en gestió del temps, flexibilitat i equilibri de la vida laboral, familiar, personal i social. Les empreses i entitats participants amb seu a Barcelona o Àrea Metropolitana, que poden pertànyer o no a la Xarxa NUST, hauran d’haver desenvolupat alguna bona pràctica en matèria de temps i conciliació.

El jurat, que està format pels representants de tretze organitzacions rellevants de la ciutat i de l’Àrea Metropolitana, valora en les empreses candidates el seu compromís amb facilitar l’harmonització del temps en la seva organització i la seva aportació a innovar, avançar i sensibilitzar la societat en aquesta qüestió. El disseny del guardó va ser realitzat per l’alumnat de primer curs de Modelisme Industrial de l’Escola Massana, i és produït per entitats col·laboradores de la Fundació ECOM i Fundació Estimia.