Barcelona, molt present al film '100 metros'

02/11/2016 18:40 h

Max Ledo

Del director barceloní Marcel Barrena, la pel·lícula explica la història de superació de Ramón Arroyo, interpretat per Dani Rovira, que, tot i que li diagnostiquen esclerosi múltiple a l’edat de 32 anys, decideix lluitar contra la malaltia i es proposa acabar un ironman o triatló de llarga durada.

Ramón Arroyo té 32 anys, està casat i treballa en una multinacional. Un dia el seu cos comença a fallar. Li diagnostiquen esclerosi múltiple i tota la seva vida trontolla de cop. Després que li diguessin que no podria caminar ni 100 metres, es planteja superar la malaltia i fer un ironman, és a dir, nedar 3,8 quilòmetres, fer-ne 180 en bicicleta i córrer una marató.

Aquesta és la història real que Marcel Barrena, director barceloní, ha portat a la gran pantalla amb el film 100 metros, que s’estrena als cinemes el 4 de novembre. Dani Rovira interpreta el paper del protagonista, Alexandra Jiménez interpreta l’esposa d’Arroyo i Karra Elejalde fa de sogre morrut.

Barcelona, present a la pel·lícula

Bona part de la pel·lícula, en què ha col·laborat l’Ajuntament de Barcelona, s’ha rodat a la capital catalana, amb escenaris com l’avinguda Diagonal o Montjuïc, on es pot veure el protagonista entrenant i intentant superar la malaltia. També hi han col·laborat l’Institut Guttmann, un altre dels escenaris, i Calella, municipi on Ramón Arroyo va participar en el triatló.