Les estratègies de reactivació econòmica, a debat a Barcelona ReAct

Del 13 al 16 d’abril, més d’un centenar de veus locals, nacionals i internacionals es reuniran a Barcelona ReAct, unes jornades de treball obertes a la ciutadania per repensar conjuntament com construir una ciutat més resilient, competitiva i sostenible.

11/04/2021 10:26 h

Ajuntament de Barcelona

Objectius de Barcelona ReAct

L’objectiu de Barcelona ReAct és, en primer lloc, explicar la nova agenda econòmica per a Barcelona per a la propera dècada, el Barcelona Green Deal.

Aquest full de ruta marca la visió de promoció econòmica competitiva i sostenible, que inclou projectes com el futur del 22@, la transformació del Port Olímpic, la reeconomització, necessària i urgent, del centre de la ciutat per fer-lo més resilient i equilibrat, o els projectes vinculats a la consolidació de la capitalitat global.

A més, l’esdeveniment servirà per compartir l’agenda de transformació econòmica amb la ciutadania, amb experts internacionals i amb els principals operadors globals, i per reafirmar Barcelona com una ciutat global on invertir o desenvolupar projectes vitals, professionals o de recerca i de creació de talent internacional.

Repensar la ciutat des de tots els àmbits

Durant les jornades s’intercanviaran propostes i s’analitzarà l’impacte i l’evolució de grans sectors implicats en la recuperació econòmica, com:

  • La tecnologia i la innovació
  • La nova mobilitat
  • L’economia verda
  • Les iniciatives de salut digital i ciència
  • L’economia blava (sostenible i vinculada a l’aigua i al mar)
  • La indústria 4.0
  • Les indústries creatives
  • L’economia del visitant
  • La revolució dels aliments intel·ligents

També s’hi compartiran experiències d’altres ciutats amb la voluntat de teixir una xarxa de metròpolis resilients. Com a conclusió de Barcelona ReAct, s’elaborarà un manifest amb els deu punts clau per reactivar la ciutat, una guia per al futur econòmic de Barcelona.

Les veus de la reflexió

Entre d’altres personalitats destacades, hi participaran el vicepresident de la Comissió Europea per al Pacte Verd Europeu, Frans Timmermans, i la ministra espanyola per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

Bruce Katz, reputat expert en els nous models de ciutat i exassessor de Barack Obama en urbanisme i habitatge, pronunciarà la conferència inaugural: “Un full de ruta per a una recuperació inclusiva després d’una pandèmia”.

Entre els ponents destaquen la sociòloga i creadora del concepte de ciutat global, Saskia Sassen; l’urbanista i assessor de ciutats de tot el món Greg Clark; el director d’ISE, la fira audiovisual més gran del món, Michael Blackman; l’experta en smart cities i una de les artífexs de l’èxit emprenedor de Tel Aviv, Hila Oren, o l’enviat especial de l’ONU per als oceans, Peter Thomson.

Les sessions del programa de Barcelona ReAct tindran un format híbrid (presencial i en línia) i hi participaran agents econòmics, socials i culturals destacats. Per seguir-les és imprescindible registrar-se aquí.

Més informació

Etiquetes associades a la notícia

Notícies relacionades